субота, 31 березня 2012 18:46

У Львові показали золоті античні чоловічі вінки
7

Фото: Фото: Ольга Швед

Сьогодні у Львові виставку "Золото античного світу VIII ст. до н. е. – V ст. н. е." доповнили унікальними шістьма золотими вінками з чистого золота.

У грудні минулого року у Палаці Потоцьких у Львові відкрили перший етап виставки "Золоті скарби зниклих цивілізацій". Це колекція шедеврів української історії від бронзового віку (VI-І ст. до н. е.) до часів Київської Русі (ХІІІ ст. н. е.). Експонати надав Благодійний фонд пам'яті Сергія Платонова "Платар". Організатори пообіцяли доповнювати виставку новими коштовностями протягом усього 2012 року.

"Ці вироби – з справжнісінького античного золота без жодних домішок. Вінки носили справжні скіфи - чоловіки. Чим вище становище в суспільстві займав чоловік – тим дорожчою була його діадема. Вінки – це древня традиція трипільців, греків, римлян", – розповіла директор львівського Палацу Потоцьких Оксана Козинкевич.

Наступне поповнення виставки відбудеться за кілька місяців. Організатори виставки привезуть до Львова частину корони Візантійського імператора та інші стародавні коштовності.

Зараз ви читаєте новину «У Львові показали золоті античні чоловічі вінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі