Ексклюзиви
четвер, 29 березня 2012 12:54

У Києві відкрили виставку рентегнівських фотографій
8

Фото: Фото: Костянтин Баранов

28 березня у столичній галереї "Brucie Collections" відкрилась виставка англійського художника Нікі Візі. Він відомий світлинами, які робить за допомогою рентгенівського апарату. У галереї представлені 27 фотографій.

"Сам усе вивчив про рентген, навіть не мав вищої освіти. Зацікавився, коли на замовлення великої компанії зробив рентгенівський знімок банки Кока-Коли. Тоді зрозумів, що більше нічим не хочу займатись, - розповів фотограф. - Мені цікаво зазирнути у всередину речей, де прихована своя унікальна краса. От я зустрічався із багатьма красивими жінками, і тільки свою дружину я полюбив. Бо її внутрішній світ особливий. Навіть неживі предмети приховують красу і власну історію. От звичайні шорти – це ж чиясь важка праця у Китаї".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шотландка фотографує мильні бульбашки

Візі є автором найбільшої у світі рентгенівської фотографії - знімку американського літака "Боїнг 777". Її можна придбати у галереї за 8 тисяч фунтів стерлінгів. Знімок "Боїнга" зроблений за допомогою потужних промислових рентгенів. Нікі фотографував літак по частинах, потім об'єднував їх на комп'ютері. На картині просвічується кабіна літака, у якій сидить скелет.

"Я не можу опромінювати живих людей, це смертельно небезпечно. Тому у госпіталі беру скелет жінки, який там з 70-х років. На ній вчаться рентгенологи. Вантажу її у свою машину і везу у студію. Часто на мене із відкритим ротом дивляться нажахані водії, коли помічають що я везу на сидінні. Цю жінку я називаю Фрідою. Вона на усіх моїх фотографіях, де є люди", - додав митець.

Виставку можна переглянути до 13 травня.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрили виставку рентегнівських фотографій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі