четвер, 23 лютого 2012 13:30

Шотландка фотографує мильні бульбашки
20

Фото: Фото з сайту: adme.ru

Шотландський фотограф Джейн Томас (Jane Thomas) досліджує мильні бульбашки через об'єктив фотокамери.

Джейн фотографує візерунки, які виникають при потраплянні променів світла на тонку плівку мильної води. Для цього вона користується звичайним кільцем для видування мильних бульбашок діаметром 18 мм. Матеріалами є вода в поєднанні із гелем для рук або милом, шампунем. Іноді додає цукор, щоб створити різноманітність красивих візерунків. Працює, переважно, у душі.

Результат приголомшливий, дає можливість побачити вражаючі форми, які створюються такі крихітні краплі води. Джейн переконана, що кожна бульбашка є унікальною і заворожує по-своєму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тринадцять старовинних ікон порепалися від холоду

Комусь її мистецтво нагадує яскравість поп-арту 1970-х років, інші вбачають природність.

Джейн Томас народилася в Уельсі, однак була вихована в Шотландії та Аглії. З 2011 року вона з чоловіком оселилася в Шотландії остаточно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 25 років тому помер родоначальник комерційного мистецва

Сама Джейн говорить про свою пристрасть до фотографії: "У дитинстві я любила живопис, але коли мені у дванадцять років подарували фотоапарат, він став моїм головним інтересом".

Фотограф працює у різних жанрах: портрет, пейзаж, весільне фото. Однак саме фото мильних бульбашок став чи не найвідомішим пректом Джейн.

Зараз ви читаєте новину «Шотландка фотографує мильні бульбашки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі