четвер, 05 липня 2012 18:19

Художники повісили картини у ліфтах

Художники повісили картини у ліфтах
Усі твори залишили без підписів. Фото: cca.kiev.ua

10 липня у Києві презентують мистецький проект "Культурний шар".

Художники із групи МММ створили 50 живописних копій відомих картин і розвісили їх у ліфтах житлових будинків Києва. Роботи, відібрані для копіювання, охопили різні періоди історії мистецтва та були накладені на історичну мапу міста за хронологічним принципом. Усі твори залишили без підписів, лишалися неназваними й автори проекту. Протягом декількох тижнів вони спостерігали за реакціями мешканців на втручання історії мистецтва в їхні давно знані та добре заїжджені ліфти, і тепер готові презентувати задокументовані результати.

Уже в перші дні монтажу робіт початкова мета проекту – прикрасити гнітючі інтер'єри ліфтів – переросла у запитання щодо самої дієвості такої функції. Багатьох робіт в ліфтах вже не лишилось.

Арт-група "МММ" утворилася в 2011 році. Становлення групи та затвердження її у відсутності формату та концепції відбулося на початку 2012 року. Група позбавлена будь-якої ієрархічної системи, діє за натхненням і часто поза контекстом подій навколишнього світу. Група "МММ" - рідкісний приклад позаконцептуальної самоорганізації у світі зростаючої ентропії і концептуального профіциту.

До групи входять такі художники: Микита Наслімов, Віталія Кальмуцька, Юрій Пікуль, Георгій Потопальський, Дмитро Корнієнко, Олександр Долгий. В проекті "Культурний шар" разом з групою працює Андрій Симончік.

Автори запрошують дослідити вибрані ними незвичні для мистецтва простори та подивитись на знайомі місця й будівлі в Києві через мистецьку призму, взявши участь у цьому експерименті.

Мапа й час реалізації проектів публікуватиметься на сайті ФЦСМ.

Проекти програми ПОШУК відбуваються завдяки підтримці програми грантів "і3" Фонду Ріната Ахметова "Розвиток України" та аукціону "Просто.Мистецтво".

"ПОШУК: Інші простори" є частиною паралельної програми Першої Київської міжнародної бієнале сучасного мистецтва ARSENALE 2012.

Зараз ви читаєте новину «Художники повісили картини у ліфтах ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі