середа, 22 листопада 2017 17:27

Художник створює роботи за допомогою порожнечі

Російський художник Василь Слонов, якого через сміливі противладні акції на батьківщині звинувачують в екстримізмі, почав створення серії робіт "Прах і порожнеча".

1-й об'єкт виклав у facebook.

Робота присвячена твору американського письменника Ернеста Гемінґвея "Старий і море".

Матеріалом стала цеглина, в якій художник зробив наскрізний отвір у формі дельфіна.

Автор: Facebook
  Робота Василя Слонова "Прах і порожнеча"
Робота Василя Слонова "Прах і порожнеча"

"Це концептуальна, дуже чиста, мінімалістська серія. В якій основою завжди буде порох землі, запечений при високих температурах, а саме - глиняна цегла. А основним образотворчим засобом буде порожнеча. У цій серії знайде своє відображення історія і література, політика і релігія, та багато іншого", - написав Слонов.

Автор: Facebook
  Робота Василя Слонова "Прах і порожнеча"
Робота Василя Слонова "Прах і порожнеча"
Автор: Facebook
  Робота Василя Слонова "Прах і порожнеча"
Робота Василя Слонова "Прах і порожнеча"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На голого чоловіка з пластиліну найбільше дивляться жінки до 35 років

Із 2015 року Слонов створював арт-об'єкти з вати - матеріалу, який на тлі українсько-російського конфлікту набув політичного звучання.
Робота "Духовна скрепа (ватяна)" стала реакцією на мем-фразу Володимира Путіна.
Перед тим була інсталяція "Велике ватяне серце Батьківщини" на площі перед Красноярським музейним центром, а також виставка "Ватники Апокаліпсису", яка пройшла на Винзаводі в Москві. Представив роботи "Народження ватника", "Ватяний глобус", "Ватяний бюст президента", "Сад ватних каменів", "Ватні купальники".

У жовтні цього року Василь Слонов запропонував розмістити на Мавзолеї Леніна у Москві жіночі мереживні труси. Аргументуючи це тим, що "Мавзолей – безплідна метафізична вагіна". Ескіз проекту до 100-річчя революції представив на своїй сторінці у Facebook. Там художник подає відкритий лист меру Москви Сергію Собяніну та керівництву російської столиці.

Київський скульптор Назар Білик у рамках міжнародного симпозіуму сучасного мистецтва BIRUCHIY-2017, який у вересні відбувся на о. Бірючий, поблизу с. Кирилівка на Херсонщині, презентував роботу "Ходіння по воді". З поліефірної смоли створив напівпрозорий куб, у якому зобразив морські хвилі.

Зараз ви читаєте новину «Художник створює роботи за допомогою порожнечі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі