неділя, 20 січня 2019 21:45

Художник зробив колекцію скульптур із мотлоху
6

Маневрований спокій
Фото: Кріс Куксі
Нео-мінойський краєвид
Консенсусні спокуси
Серце похоті
Горус, бог місяця

Американський скульптор Кріс Куксі презентував нову серію робіт. Його стиль називають вибуховим гротескним мистецтвом.
Твори Куксі - із речей, які сам знаходив: модельних комплектів, гумових статуеток, ляльок, іграшкових фігурок, гіпсові й дерев`яні лиття.

"Інколи мої роботи народжуються просто із грубого нарису, - каже Кріс Куксі. - Інколи мене надихають витвори мистецтва, побачені деінде. Я скріпляю разом окремі бездушні елементи і створюю живу, справжню скульптуру. Не зупиняюся, поки не почне "дихати" і не заповню усі нудні місця".

Скульптури американця знаходяться в приватних колекціях. Зокрема, у режисерів Гуілермо Дель Торо, відомого фільмом "Лабіринт Фавна", Кріса Вайса, який зняв фільми "Американський пиріг", також були в колекції голівудського актора Робіна Вільямса.

Твори Кріса Куксі можна побачити в американському драматичному серіалі "Чорні вітрила"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали фотографії містичних лісів із "Собаки Баскервілів"

Скульптури Куксі можна віднести до стилів неоготики і неорококо. Основна їх характеристика — незвичні форми, химерні споруди. В Україні помилуватися найяскравішим прикладом цих стилів можна у київському будинку Ханенків в Золотому кабінеті і в інтер`єрах Літературного музею Одеси та оперного театру.

Зараз ви читаєте новину «Художник зробив колекцію скульптур із мотлоху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі