понеділок, 18 жовтня 2010 14:13

Хітом на Різдво може стати запис тиші

Хітом на Різдво може стати запис тиші

Користувачі Інтернету хочуть вивести запис тиші, що триває чотири хвилини на вершину різдвяних чартів Великої Британії.

Композиція під назвою 4'33 (Чотири хвилини, тридцять три секунди) записана американським експериментальним композитором Джоном Кейджем.

Це твір на три частини для одного інструмента або будь-якої комбінації інструментів, яким потрібно не грати взагалі. Автор стверджує, що зміст композиції - слухати інші звуки, які заповнюють тишу.

Просуванням пісні займається група Cage Against the Machine в соціальній мережі Facebook. У пісні вже 29 000 шанувальників. Блогери спробують повторити успіх минулорічного інтернет-флешмобу, який допоміг гурту Rage Against the Machine очолити різдвяні чарти у Великобританії.

Тоді завдяки активності інтернет-спільноти RATM змогли випередити за продажами фаворита 2009 Джо Макелдеррі, переможця популярного шоу X Factor.

Джон Кейдж був американським композитором, одним із родоначальників мінімалізму в музиці і одним з піонерів нестандартного використання музичних інструментів.

Нагадаємо, що в 2008 році на вершині музичних чартів Нової Зеландії була пісня, яку може почути тільки собака. Незважаючи на це, композиція стала дуже популярною.

Відзначимо, нещодавно Хаскі на прізвисько Мішка разом з хазяїнами записали музичну композицію, яка за два тижні зібрала на YouTube більше мільйона переглядів.

Reuters

Зараз ви читаєте новину «Хітом на Різдво може стати запис тиші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі