понеділок, 19 серпня 2013 12:30

Хабенський п'є в школі, Ді Капріо влаштовує вечірки на мільйони доларів - найгучніші кінопрем'єри осені
15

Вовк з Уол-Стріт
Джобс
Кері
Радник
Король Сохо

Восени на зміну літнім романтичним комедіям та фантастичним блокбастерам прийдуть біографічні життєствердні фільми, драми, чорні комедії, соціальні мелодрами і ремейки популярних жахастиків.

Теми фільмів найрізноманітніші як і біографії відомих світові людей, що стали героями багатьох стрічок цього сезону. Кожен з них у своєму житті вибирав свої цілі – сексуальні, фінансові, музичні, професійні. За три місяці в прокаті буде більше 70-ти новинок, тому Gazeta.ua підібрала 15 найцікавіших осінніх прем'єр.

Інтимні місця

"Цей фільм про таких же ідіотів, як ми, про тих, кому за 30, каже Олексій Чупов, один із співавторів-дебютантів цього фільму. - Ці люди формально виконали свої соціальні зобов'язання - отримали гарну освіту, знайшли престижну роботу, народили дітей. Але після цього вони чомусь не відчули себе щасливими. Дія фільму могла б відбуватися і не в Росії. Комплекси, з якими борються наші персонажі, існують скрізь".

Мабуть тому, що історія може трапитися будь-де і будь з ким і отримала купу схвальних відгуків на цьогорічному російському Кінотаврі і три статуетки фестивалю. Ця іронічна еротична мелодрама про сучасних москвичів, у кожного з яких є своя особиста таємниця. У центрі сюжету – скандальний фотограф Іван, який переконаний, що щастя – це свобода бути самим собою.

Прем'єра – 12 вересня.

Велика краса

У центрі сюжету - 65-річний журналіст, серцеїд і франт Джеп Гамбарделла (Тоні Сервілло). Він відвідує шикарні обіди, влаштовує розкішні вечірки на терасі своєї квартири з видом на Колізей, спостерігаючи за гостями, марнотратниками життя. За словами режисера Паоло Соррентіно у фільмі він підкреслює відчуття глибокої розчарованості, пересиченості і відрази, випробуване ним на римських вечірках... Але в той же час наголошує, що це фільм про суперечливий Рим, у якому поєднується грішне з праведним.

Прем'єра – 12 вересня.

Джобс

Історію Джобса може розказати ледь не кожен третій. Про те як він з норовливого хіпі перетворився у співзасновника компанії Apple і одного з найбільш шанованих креативних підприємців наших днів надихала багатьох стартаперів на втілення власних проектів.

Історія життєствердна. А ще раз почути як Джобс у ролі Ештона Катчера промовляє цитовані багатьма шанувальниками епплівських продуктів "Ви хочете провести залишок життя, продаючи газовану воду, або хочете змінити світ?" можливо переверне і теперішнє життя нерішучих людей.

Прем'єра – 19 вересня.

Блакитний Жасмин

І в цьому фільмі Вуді Аллен надзвичайно лекго рухається від трагедії до комедії. Але стрічка аж ніяк не комедійна. Це болісний портрет однієї жінки - Жасмин, життя якої розвалилося. Вона - домогосподарка з Нью-Йорку. Коли виявилося, що її чоловік-багатій насправді був шахраєм і все багатство розтануло за кілька хвилин, Жасмин переїжджає до сестри в Сан-Франциско.

На перетині двох сюжетних ліній - життя Жасмин в Нью-Йорку та Сан-Франциско і розвивається фільм, практично увесь побудований на Кейт. Головну героїню зіграла Кейт Бланшет. Її чоловіка - Алек Болдуїн, сестру - Саллі Хокінс.

Прем'єра - 26 вересня.

Сталінград

1942 рік. Сталінград. Радянські війська планують контрнаступ на німецькі частини, які зайняли лівий берег Волги. Операцію провалено. Лише невелика група розвідників під командуванням капітана Громова змогла перебратися на інший берег і закріпитися в одному з будинків. Вони отримують наказ - втриматися будь-якою ціною. В напівзруйнованому будинку, розвідники знаходять кількох вцілілих солдат та останню його мешканку 19-річну Катю. Німецький офіцер Кан отримує наказ відбити будинок, захоплений противником. Ситуацію ускладнює кохання, яке так невчасно спалахує між Каном та російською дівчиною Машею.

Вибухи, порох, розірвані тіла, сльози і швидке та доволі жорстоке кохання цього разу можна побачити у 3D. Саме в цьому форматі Федор Бондарчук презентує фільм про фронтове братерство.

Прем'єра – 10 жовтня.

Малавіта

Кримінальний комедійний триллер Люка Бессона розповідає про життя сім'ї мафіозного клану. Чоловіка, його дружину і двох їхніх дітей і собаку Малавіту депортують із США в Нормандію. І тут би їм жити нормальним життям – вести господарство, навчатися в школі і майструвати, але приховувати свої кримінальні звички виявляється не просто. Особливо коли у місто приїздять люди з ворогуючого кримінального клану.

Екранізація популярної комедії "Малавита" видатного сучасного письменника Тоніно Бенаквісти вийшла доволі динамічною і за чорним гумором і грою акторів.

Прем'єра – 10 жовтня.

Король Сохо

У фільмі Майкл Уінтерботтом розкрив три періоди життя порно-барона Британії - Пола Реймонда. У 1958-му році він відкрив перший нічний стрип-клуб у країні. А в 1971-му випустив перший номер порножуралу Men Only. Фільм - це три його кохання – дружина Джейн, коханка Фіона Пічмонд та дочка Деббі, яку він обожнював. Після кожної інтрижки, як тільки дружина заставала Пола Реймонда з новою коханкою, він дарував їй діамантову обручку. Присягався дружині Джейн, що це було востаннє. Але британських моделей Джоанну Гестта та Шанін Лінтон змінювали чеська красуня Вероніка Земанова або ж порнозірка Фіона Річмонд…

"Я зрозумів, що людям подобається дивитися на красивих дівчат. І ще більше подобається, якщо вони без одягу. Таким чином, я просто прочитав бажання людей" - каже Пол Реймонд у фільмі. І продовжує вчити  оголених дівчат у маленьких трусиках з золотими блискітками як правильно рухати стегнами. На екрані його образ втілив Стів Куген.

Прем'єра - 24 жовтня.

П'ята влада

Бенедикт Камбербетч нині затребуваний в Голлівуді актор і цього разу не одягав на себе габік Шерлока Холмса, а пофарбував волосся у білий і закликав повставати проти тих, в чиїх руках сьогодні знаходиться справжня влада. Звісно за жанром це важко назвати шпигунським триллером, але історія зосереджена саме на реальних подіях створення та діяльність сайту WikiLeaks.

Джуліан Ассанж та Даніель Домшайт-Бергойого розробили платформу, що дозволяє користувачам анонімно "зливати" закриту інформацію, розкриваючи ганебні секрети державних служб і фінансові злочини корпорацій. За перші роки існування портал оприлюднив більше таємниць, ніж найвпливовіші у світі ЗМІ разом узяті.

Прем'єра – 24 жовтня.

Життя Адель

У фільмі французького режисера туніського походження Абделатіфа Кешиша (екранізації коміксу) багато тривалих, дуже відвертих натуралістичних сексуальних сцен і режисер уже переживає чи не буде в ряді країн цензурних правок фільму.

Загалом це історія кохання 17-річної Адель та Емми. І режисер протягом трьох годин прискіпливо вибудовує інтимне життя двох дівчат. "Я не хотів донести щось супротивникам гомосексуалізму. Я не намагався визначити його природу і розставити якісь точки... Це просто любовна історія з усією красою стосунків " – так відгукується режисер про свою стрічку.

Прем'єра - 31 жовтня.

Географ глобус пропив

Костянтин Хабенський грає пермського неробу Віктора. Під тиском дружини він влаштовується на роботу в школу. Єдина вакансія тут – вчитель географії. Директор приймає Віктора, який за фахом вчитель біології, зі словами "Біологія і географія - майже одне і те ж".

Стрічку Олександра Велединського називають найгучнішою російською прем'єрою року. Фільм переміг на Кінотаврі та на Одеському кінофестивалі отримав головні нагороди. Поки герой Хабенського Віктор працює в школі  то залицяється до вчительки німецької. А його дружина Надя закохується у колишнього Вікторового однокласника. Самого Віктора таємно любить його учениця Маша. Усі герої проходять випробування коханням.

Прем'єра - 7 листопада.

Всередині Льюіна Девіса

Фільм братів Коенів про музику нью-йоркської фолк-сцени початку 60-х отримав гран-прі фестивалю в Каннах. Головного героя – талановитого невротика з прискіпливим характером – Льюіна Девіса – зіграв Оскар Айзек. Він – співак-початківець і хоче пробитися на велику сцену Нью-Йорку у 1961-му році. Він бігає містом з гітарою в одній руці та котом – у іншій. Стрічка заснована на мемуарах фолк-музиканта Дейва Ван Ронко і справді повна музики – каверів та фолк-композиції минулого століття.

Прем'єра - 14 листопада.

Радник

У "Раднику" Рідлі Скотт зібрав чимало голлівудських знаменитостей. Бред Пітт носить ковбойський костюм, Хав'єр Бардем зробив собі панківську зачіску, а Камерон Діаз зваблює Пенелопу Круз.

Власне, центральний персонаж все таки Майкл Фассбендер. Він зіграв тут успішного адвоката, який переступає закон, прийнявши пропозицію старого друга, пов'язаного зі злочинним світом, перевезти партію кокаїну вартістю 20 млн доларів з Мексики в США. Загалом, крім адвокатів, мафії, кокаїну, Бреда Пітта, Хав'єра Бардема та Майкла Фассбендера і Джона Лінгуізамо, тут принаймні з трейлеру відчувається моторошна напруга.

Прем'єра - 14 листопада.

Кері

37 років пройшло з тих пір як екранізували цей моторошний роман Стівена Кінга. Ремейк за участю Хлої Морец і Джуліани Мур змушує так само бігати мурах по тілу. Керрі, сіра і непримітна, терпляче зносить образи та знущання однолітків і суворої матері. Випадково дівчина робить страшне відкриття – вона володіє телекінезом. Саме цей свій дар дівчина і використовує проти усіх кривдників – однокласників, матері і всього міста.

Прем'єра – 14 листопада.

Вовк з Уол-Стріт

Головну роль в кримінальній драмі Мартіна Скорсезе знову виконав Леонардо ді Капріо. Тут він дав волю усім своїм "фінансовим фантазіям" - з друзями обмотують коханок грошима, влаштовують вечірки на мільярди доларів…

У основу картини лягли мемуари Джордана Белфорта. Фільм розповідає про десятиліття його фінансової діяльності на Уол-Стріт, про його проблеми з алкоголем та наркотиками. Як він заснував у 1987 році одну з найуспішніших брокерських компаній, вкрав мільйони доларів в інвесторів та був засуджений за шахрайство з цінними паперами. У фільмі також знімалися Меттью Макконахі, Джон Хілл, Жан Дюжарден, Кайл Чандлер, Крістін Еберсоул і Марго Роббі.

Прем'єра - 21 листопада.

Олдбой

У 2004 році режисер Пак Чханук отримав за свій психологічний триллер "Олдбой" гран-прі в Каннах. Уникнути порівнянь Спайкові Лі, який також екранізував однойменну мангу Гаронна Цутія і Нобуаки Мінегісі у цьогорічній версії "Олдбоя" буде дуже важко.

Не дивлячись на обіцянки американського режисера про "сюрпризи" у "Олдбої", потіснити фільм, що став ледь не "корейською класикою" йому наврядчи вдасться. Це все ще історія колишнього працівника рекламної сфери, який 20 років відсидів в одиночній камері. Чоловікові не відомо, хто його викрав і не відомо, хто його відпустив...

Прем'єра - 21 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Хабенський п'є в школі, Ді Капріо влаштовує вечірки на мільйони доларів - найгучніші кінопрем'єри осені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі