понеділок, 19 серпня 2013 09:07

Фільм про жахи і красу Казанови отримав головну нагороду в Локарно

Фільм про жахи і красу Казанови отримав головну нагороду в Локарно
Historia de la meva mort

Головний приз Міжнародного кінофестивалю в Локарно - "Золотого леопарда" - отримав фільм "Historia de la meva mort" ("Історія моєї смерті") іспанського режисера Альберта Серра (Albert Serra).

Фільм присвячений зустрічі Казанови і Дракули і, за словами самого режисера, оповідає "про красу жаху і про жахи краси". Спеціальний приз журі отримала картина португальського режисера Хоакіма Пінто (Жоакім Pinto) "E Agora? Lembra-me" ("А тепер? Запам'ятай мене"). Кращим режисером був визнаний Хон Сан Су з Південної Кореї за фільм "Наша Сунхі".

Нагороди за акторську майстерність отримали американська актриса Брі Ларсон (Brie Larson) за роль у фільмі "Short Term 12", спеціально відзначений журі, і перуанський актор Фернандо Базіліо (Fernando Bacilio) за роль у "El Mudo".

Кінофестиваль у швейцарському Локарно проходив з 7 по 17 серпня. На головний приз номінували 20 фільмів. Журі фестивалю очолювала філіппінська режисер Лав Діаз (Lav Diaz). У 2013 році фестиваль у Локарно, який входить до списку найбільш престижних світових фестивалів, пройшов у 66-й раз. У 2012 році "Золотого леопарда" отримала картина французького режисера Жана-Клода Бріссо "Жінка з нізвідки".

Зараз ви читаєте новину «Фільм про жахи і красу Казанови отримав головну нагороду в Локарно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі