пʼятниця, 16 серпня 2013 20:27

Джиму Керрі – "Пипець", а у Гаррі Олдмена почалась "Параноя" – огляд кінопрем'єр 15 серпня

Незважаючи на те, що літній репертуар в кінотеатрах відрізняється великою кількістю комедій і легких розважальних стрічок – вікенд, що наближається не принесе жодної стрічки цих жанрів. Натомість з'являться три трилери: мультимільйонний "Параноя", кримінальний "Влада переконань" і вампірський "Візантія". А також анти-супергеройська стьобна стрічка "Пипець 2" і сумнівна за своєю художньою якістю чергова версія "Ромео і Джульєтти".

Пипець 2

"Це має бути весело – інакше, який у цьому сенс?" - говорить герой Джима Керрі.

Перевдягнуті в супергеройські костюми підлітки знову в ділі. Велика увага в цьому сиквелі приділяється Мінді, яка бореться проти зла під псевдонімом "Вбивашка". Саме вона навчає тонкощам бойових мистецтв інших членів спецгрупи перевдягнутих супергероїв "Вічна справедливість". Всі ці прийоми вони щовечора відпрацьовують на вуличних хуліганах. Головним ворогом цього разу виступає "Червоний туман", який спочатку маскувався під одного з членів "Вічної справедливості".

"Під час перегляду другої частини ви також будете сміятися. Проте в тих епізодах, де в "Пипці" стікались над жанровими кліше, тут ними просто зловживають" - Time Out.

Параноя

Це крадіжка таємної інформації...

Це шанс, на який ти так довго очікував – зазначає лукавий персонаж Гаррі Олдмена.

Бажання стати першим на телемедійному ринці стала для босів двох компаній справжньою параноєю. Пішаком в цій грі капіталів став бідний хлопець на ім'я Адам Кессіді. Після того,як він припускається страшної помилки, його шеф замість того, щоб звільнити хлопця, доручає йому важливу роль – стати шпигуном в конкуруючій компанії. Гламур, коштовності, світське життя, які відкриваються з цього моменту перед Адамом замилюють йому очі і він забуває про свою первинну місію...

"Автори цієї стрічки напевне хотіли зробити актуальний коментар про аморальність "білих камірців", проте зупинились на констатації очевидного. Напевне вся ця історія виглядала б краще в форматі офісної комедії" - The Hollywood Reporter.

Візантія

"Лише готовий померти знайде вічне життя" - одна з численних пафосних фраз цієї гламурно-вампірської стрічки.

В центрі сюжету цього романтично-містичного трилера – два вампіра, мати Клара і дочка Елеонора. Живуть на цьому світі вони вже більше 200 років. Одного разу вони потрапляють в маленьке провінційне містечко, де починають видавати себе за сестер. Клара влаштовується в маленьке місцеве кафе, а Елеонора йде в школу. Коли остання розповідає однокласникам про темну сторону свого єства – всі сміються. Проте один хлопець-невдаха все ж таки вірить в це і в нього зав'язуються відносини з Елеонорою. З цього моменту їм доведеться довести іншим силу своїх почуттів.

"Стрічка лише один-два рази пропонує глянути на світ вампірів по-новому. В усьому іншому готична атмосфера стрічки мало чим вражає" - The Dissolve.

Влада переконань

"Кожна куля, кожна капля крові може змінити життя" - проголошує салоган цього трилеру.

В тихе життя маленького новоорлеанського містечка одного дня вривається страшна подія. Що їй передувало і що стало її причиною? Хто вплинув на неї і хто міг би їй запобігти? На всі ці питання намагаються відповісти автори стрічки. Її сюжет складається з п'яти історій про різних людей, кожен з яких по-своєму спровокував цю катастрофу. Невідомим чином кожен з цих міні сюжетів переплітається між собою.

"Не можна сказати, що ця стрічка відкриває щось нове в жанрі про "злі вулиці". Проте її акторський склад не може не вразити... словом, "Влада переконань" - це веселий вбивця часу" - The Hollywood Reporter.

Ромео і Джульєтта

"Я істинної краси не знав донині!" - викрикує шекспірівський Ромео при першій зустрічі з Джульєттою. Однак глядачі цієї стрічки нічого подібного сказати не зможуть.

Кожне покоління по-своєму переосмислює цей вічний сюжет. Новий фільм переносить шекспірівську драму в наші часи. Стародавні манери тут замінено на смаки сучасної молоді, специфічний староанглійський антураж – на романтичну атмосферу американської провінції. В цілому, це стрічка для покоління YouTube, котре звикло приймати гламур в одному флаконі зі сміттям, комічне – з трагічним, продажне з елітарним...

"Як для фільму, який створювався в поп-культурному стилі, в цій стрічці надто мало оригінальності" - Coup De Main Magazine.

Зараз ви читаєте новину «Джиму Керрі – "Пипець", а у Гаррі Олдмена почалась "Параноя" – огляд кінопрем'єр 15 серпня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua