понеділок, 04 березня 2013 12:01

"Гоббіт" заробив у прокаті мільярд доларів

Автор: Фото: kinopoisk.ru
  Кадр з фільму
Кадр з фільму

Фільм Пітера Джексона "Гоббіт: Неочікувана подорож" заробив мільярд доларів у світовому прокаті.

Екранізація роману Джона Толкієна зібрала 300 мільйонів доларів в США і 700 мільйонів - в інших країнах. Цього результату стрічка досягла менш ніж за три місяці світового прокату. Таким чином, "Гоббіт" став п'ятнадцятим в історії світового кінематографа фільмом, що зібрав мільярд доларів.

Найбільші касові збори "Гоббіта" крім США були відзначені в Німеччині (90 млн доларів), Великобританії (84,3 млн доларів) і Франції (44,9 млн доларів). В Україні фільм зібрав більше 4 млн доларів. У кінці лютого розпочався прокат "Гоббіта" в Китаї, і за десять днів стрічка зібрала понад 37 млн доларів.

"Гоббіт: Неочікувана подорож" - перша частина кінотрилогії, що є приквелом інший епопеї Пітера Джексона "Володар перстнів". Обидві трилогії засновані на творах Толкієна. Третя частина "Володаря перстнів" стала другим в історії кіно фільмом, що зібрав мільярд доларів. Загальні збори трилогії складають 2,92 мільярда. Наступна частина "Гоббіта"  під назвою "Гоббіт. Пустка Смауг" вийде 13 грудня 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «"Гоббіт" заробив у прокаті мільярд доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі