пʼятниця, 21 грудня 2012 05:15

На "Гоббіт" приходили у костюмах гномів

Автор: фото З САЙТА WWW.kinopoisk.ru
  Британець Мартін Фрімен (ліворуч) зіграв головного героя фільму ”Гоббіт: Неочікуване повернення”. У компанії Гномів той вирушає на порятунок Королівства Гномів. Картина новозеландця Пітера Джексона — найдорожчий фільм цього року. Її бюджет — близько 250 мільйонів доларів
Британець Мартін Фрімен (ліворуч) зіграв головного героя фільму ”Гоббіт: Неочікуване повернення”. У компанії Гномів той вирушає на порятунок Королівства Гномів. Картина новозеландця Пітера Джексона — найдорожчий фільм цього року. Її бюджет — близько 250 мільйонів доларів

— Дві години подруга накладала грим, — старечим голосом промовляє юнак із довгою сірою бородою.

У костюмі чарівника Гендальфа Сірого він прийшов на допрем'єрний показ фільму "Гоббіт: Несподівана подорож". У столичному кінотеатрі "Блокбастер" картина з'явилася у прокаті 14 грудня. Це на чотири дні раніше, ніж в інших закладах.

— Застебни мне, пожалуйста, платье, — брюнетка одягає довгу білу шифонову сукню у туалеті кінотеатру.

— Подожди, сейчас одену парик, — її подруга натягує довгу біляву перуку. Біля дзеркала поправляє накладні гострі гумові вуха. У холі кінотеатру глядачі збираються в костюмах героїв фільму — ельфів, гномів та чарівників.

Стрічка новозеландського режисера Пітера Джексона, 51 рік, коштувала близько $250 млн. З 28 листопада картина зібрала у світовому прокаті 223 млн.

Знімали частково на природі у Новій Зеландії та у власній студії режисера на півострові Мірамар, Веллінгтон. Фільмували у 3Д з використанням новітніх камер.

— Такий бюджет нереальний для будь-якої країни, крім США, — каже кінокритик Ігор Грабович, 44 роки. — Крім голлівудської системи, жодна держава не здатна виділити на фільм такі колосальні гроші. Це максимально передові технології. "Гоббіт" матиме у нас мільйонну аудиторію.

Фільм зняли за книжкою британця Джона Толкієна "Гоббіт: Туди і назад". Події розгортаються за 60 років до сюжету стрічки "Володар перснів". Головний герой Більбо Беґґінс вирушає у подорож із 13 гномами. Хочуть повернути своє королівство, яке захопив дракон Смоґ.

— "Хоббит" — это сказка, но еще и серьезное литературное произведение, — каже киянин Павло Резніченко, 24 роки. — Книжки Толкиена перечитывал раз 17. Среди других фентези они выделяются очень живим миром. На такие фильмы, как "Хоббит" не советовал бы идти в 3Д, несмотря на то, что я являюсь ярым поклонником стереокино. От книги получаешь больше эмоций.

Головну роль виконав британець 41-річний Мартін Фрімен. Грає доктора Ватсона у сучасному британському серіалі "Шерлок". У фільмі знялися голлівудські актори Елайджа Вуд, Кейт Бланшет. Вперше стрічку показали у столиці Нової Зеландії Веллінгтон. Напередодні прем'єри в обіг випустили золоті монети із зображенням героїв "Гоббіта". Їх обіцяли приймати в магазинах нарівні з новозеландським доларом. А в аеропорту Велінгтона 18 днів монтували 1,2-тонну скульптуру героя фільму Голлума. Прямо під дахом головного терміналу голомозий кістлявий персонаж ловить рибу.

Зараз ви читаєте новину «На "Гоббіт" приходили у костюмах гномів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути