вівторок, 20 листопада 2012 15:00

Французький художник проектує на дерева у парку величезні інсталяції страховиськ
7

Фото: Фото: fubiz.net

Французький художник Климент Брієн (Clement Briend) виставив в паризькому парку Сен-Клу величезні голови страховиськ.

Цей арт-проект являє собою світлову інсталяцію, в основі якої - бажання автора дослідити можливості нічних і досвітніх сутінків, а також потенціал різних джерел світла. Для арт-проекту в парку Сен-Клу він використовував проектори спрямованого світла, висвітлюючи ними крони дерев так, щоб намалювати світлом моторошні фізіономії монстрів-гаргуль. А легкий вітерець, що ворушить листя, допомагав оживити ці характерні образи.

Климент Бріэн вважає, що освітлення це найпотужніший інструмент художника та будь-якого творчої людини. Навчившись грамотно працювати зі світлом і його джерелами, можна до невпізнання змінювати знайомі нам об'єкти, показуючи їх зовсім іншими, якими ми їх ще не бачили.

"Я завжди хотів навчитися фотографувати світ не таким, яким ми його бачимо, а під іншим кутом, з іншої точки зору. Тому вирішив знайти для себе ті інструменти, які б допомогли мені досягти бажаного. Тепер я знаю, що освітлення - моя головна зброя", - так говорить художник про свою роботу.

Зараз ви читаєте новину «Французький художник проектує на дерева у парку величезні інсталяції страховиськ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі