понеділок, 16 травня 2011 10:21

Фільм про смерть принцеси Діани викликав скандал у Каннах

Фільм про смерть принцеси Діани  викликав скандал у Каннах

В кінці минулого тижня на Канському фестивалі був показаний фільм британського режисера Кіта Аллена "Unlawful Killing" ("Беззаконна розправа"), присвячений розслідуванню загибелі принцеси Діани 31 серпня 1997.

Незважаючи на спроби автора картини приховати ім'я людини, на гроші якої був знятий фільм, а також інформацію про бюджет стрічки, журналісти з'ясували, що кінорозслідування було профінансовано 78-річним єгипетським мільйонером Мохаммедом Аль-Файедом, син якого, Доді Аль-Файед, загинув разом з принцесою Діаною.

Фільм "Unlawful Killing", основним змістом якого є практично пряме звинувачення королівської сім'ї в причетності до вбивства принцеси Діани, не був показаний в Британії. Жоден з телеканалів не захотів запропонувати глядачам картину, автори якої називають королеву Єлизавету II "мафіозі в короні", зазначає Washington Post.

Як відомо, розслідування обставин загибелі принцеси Діани, найтриваліше і найдорожче в британській історії, не підтвердило жодну з версій, котрі побічно звинувачують у причетності до трагедії членів королівської сім'ї.

Тим не менш, творці фільму звертають увагу глядачів на безліч дивацтв і нестиковок, що виникали під час слідства: невідомо, чому "швидка допомога" прибула на місце аварії з великим запізненням, також залишилося загадкою, хто знаходився в машині, котра в'їхала в тунель одночасно з автомобілем аль-Файєда і Діани.

При цьому, Мартін Грегорі, автор книги "Діана: останні дні", категорично заявив, що нічого нового у фільмі Аллена немає.

Журналісти, присутні на прес-конференцію, атакували режисера запитаннями, на які він відповідав, на думку присутніх, "занадто агресивно". У фільмі, як і в розслідуванні, знайшли дуже багато нестиковок. Зокрема, принц Філіп представлений в картині "психічнохворим" і "бабієм", проте жодних доказів, що підтверджують ці звинувачення, у фільмі немає, зазначає Le Point.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про смерть принцеси Діани викликав скандал у Каннах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі