вівторок, 10 травня 2011 12:58

У Каннах покажуть фотографії вмираючої принцеси Діани

Шокуюча фотографія вмираючої принцеси Діани вперше буде показана публіці в Каннах - вона є частиною документального фільму Unlawful Killing ("Незаконне вбивство"), який представить на фестивалі Мохаммед аль-Файєд. Єгипетський підприємець, батько Доді аль-Файєда, який загинув в автокатастрофі разом з принцесою Діаною, представить свою версію їхньої загибелі, що сталася в серпні 1997 року, повідомляє The Daily Mail.

Колишній господар знаменитого фешенебельного магазина Harrods прибуде в Канни в п'ятницю, аби приєднатися до учасників престижного кінофестивалю, відкриття якого відбудеться в середу, і показати полемічний фільм актора і шоумена Кіта Аллена.

90-хвилинний фільм включає в себе чорно-білу фотографію принцеси Діани в перші хвилини після аварії. Як стверджує видання, така фотографія ще не демонструвалася публічно жодного разу.

Документальний фільм буде показаний вузькому колу, в який увійдуть виключно журналісти і кінопрокатники, пише The Independent.

Представник Мохаммеда аль-Файєда підтвердив, що підприємець фінансував фільм, але заявив, що "це не його проект, це проект Кіта".

Режисер шкодує, що його фільм не буде показаний у Великій Британії, якій би "не завадили ліки, коли цукрова лихоманка королівського весілля відправила всіх республіканців у діабетичну кому".

Демонстрація фотографії вмираючої принцеси Діани викликала бурю обурення серед її друзів. Офіційний представник королівської сім'ї відмовився від коментарів, але джерело повідомило, що обидва сини принцеси "відчувають відразу" до того, що відбувається.

"Вони сподіваються, що люди поставляться до фільму з презирством, якого він заслуговує", - повідомило джерело The Daily Mail, зазначивши, що Вільям та Гаррі, швидше за все, ніколи не будуть публічно коментувати що-небудь, що стосується їхньої матері, оскільки вважають це "найбільш приватним аспектом їхнього публічного життя".

Мова в кінострічці піде про обставини, які оточували смерть переслідуваних "зграєю папараці" леді Ді та Доді аль-Файєда, які загинули 31 серпня 1997 в автомобільній катастрофі, що сталася під мостом Альма в Парижі.

Відтоді Мохаммед аль-Файєд намагається показати, що трагічна подія не була просто дорожньою подією, а його син і Діана були вбиті в результаті змови у вищих ешелонах британської влади, і в цьому замішані і королівська родина, і тодішній прем'єр-міністр Тоні Блер.

Під час додаткового розслідування загибелі Діани, яке проводилося у 2007-2008 роках, аль-Файєд стверджував, що пара була убита за розпорядженням чоловіка королеви принца Філіпа, а також сина королівського подружжя, спадкоємця престолу принца Чарльза, оскільки останній був злий на свою колишню дружину за те, що вона зустрічалася з Доді аль-Файедом.

Але в результаті розслідування з'ясувалося, що причиною автокатастрофи було недбале керування, а підозри в змові не мають підстав. Таким чином, звинувачення аль-Файєда були відкинуті.

Нещодавно аль-Файєд заявив, що британський принц Вільям, майбутній спадкоємець престолу, підозрює, що його мати, яка загинула в автокатастрофі в 1997 році, стала жертвою двірської змови, стверджує батько коханця леді Ді.

"Я думаю, Вільям теж вірить у змову. У мене є листи від Вільяма, в яких він зізнається, що бореться з цим", - заявив він в інтерв'ю американській телекомпанії WCVB-TV напередодні весілля принца.

Документальний фільм, трирічна робота над яким була закінчена в березні, досліджує цю теорію вбивства з точки зору всіх обставин, що склалися навколо загибелі цієї пари, і особливу увагу приділяє таємницям розслідування - процесу, який, як заявлено фільмом, приховав "фундаментальні докази" від громадської думки.

У презентації представник групи сказав: "Фільм демонструє, як фундаментальні докази були приховані від очей публіки, як королівська сім'я була позбавлена від будь-яких заяв і як журналісти, а конкретно - ті, які працюють на британські засоби масової інформації, систематично неточно розповідали про те, що сталося".

Зараз ви читаєте новину «У Каннах покажуть фотографії вмираючої принцеси Діани». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі