середа, 01 серпня 2012 15:57

Фільм про Чорнобиль бореться за нагороду кінофестивалю в Локарно

  За словами Мирослава Слабошпицького, його новий фільм – це камерна історія про чоловіка і жінку, які працюють в зоні відчуження
За словами Мирослава Слабошпицького, його новий фільм – це камерна історія про чоловіка і жінку, які працюють в зоні відчуження

У середу, 1 серпня, починається ювілейний 65-й кінофестиваль в Локарно - один з найстаріших і найбільш впливових у світі кінофестивалів класу А.

У конкурсі фестивалю - український фільм Мирослава Слабошпицького "Ядерні відходи", знятий в березні цього року в Чорнобилі.

Нова стрічка українського режисера Мирослава Слабошпицького, повністю знята в Чорнобилі і Прип'яті, увійшла до конкурсної програми "Леопард майбутнього" (Pardi di Domani) 65-го ювілейного кінофестивалю в Локарно. Показ фільму відбудеться 9 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська режисерка перенесла шведську історію в Карпати

Раніше Мирослав Слабошпицький двічі брав участь у конкурсній програмі Берлінського кінофестивалю, а також отримав грант від фонду Хуберта Белса Роттердамського кінофестивалю на створення дебютного повнометражного фільму.

 

Зосереджений на відкритті нових талантів, цього року "Леопард майбутнього" включає 28 короткометражних і среднеметражних стрічок молодих незалежних режисерів з країн Європи, Азії, Австралії, США і Великобританії. Картина Мирослава Слабошпицького - єдина з країн СНД, відібрана в цю конкурсну програму. Глава жюрі "Леопарда майбутнього" - британець Марк Піплоу (автор сценарію фільму Мікеланджело Антоніоні "Професія: Репортер" і володар "Оскара" за сценарій "Останнього імператора" Бернардо Бертолуччі).

23-хвилинний фільм "Ядерні відходи" є частиною альманаху короткометражних робіт "Україні Гудбай" компанії "Артхаус Трафік", частково підтриманого Державним агентством України з питань кіно. За словами Мирослава Слабошпицького, його новий фільм - це камерна історія про чоловіка і жінку, що працюють в зоні відчуження.

Альманах "України Гудбай" вийде в український прокат у листопаді 2012.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про Чорнобиль бореться за нагороду кінофестивалю в Локарно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі