Ексклюзиви
середа, 13 червня 2012 11:19

Український фільм про глухонімих потрапив у фінал "Paris Project"

 Український фільм про глухонімих потрапив у фінал "Paris Project"
Фільм задуманий як мовний експеримент. Фото: tyzhden.ua

Український фільм "Плем'я" Мирослава Слабошпицького увійшов у число 14 фіналістів, відібраних з-поміж 245 проектів з усього світу, для участі у паризькому ко-продакшн-маркеті "Paris Project", який щороку відбувається у межах кінофестивалю "Paris cinema" і є одним з найважливіших майданчиків для спільного кіновиробництва у Європі.

Учасники цього триденного марафону-презентації - режисери й продюсери, що шукають міжнародних і французьких партнерів для ко-продукції.

Про особливості цьогорічної програми говорить очільник "Paris Project" Ваня Калудерчич: "Це не спеціальне рішення, але так склалося, що присутній акцент на азійських країнах. 6 з 14 фільмів - з Азії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слабошпицький виграв грант на новий фільм про глухонімих

Цього року учасниками "Paris Project" стануть: улюбленець Роттердамського кінофестивалю філіппінець Хавн Де Ла Круз, знаний завдяки своїм численним експериментальним роботам з проектом RuinedHeart! AnotherLoveStorybetweenaCriminalandaWhore (Німеччина/Філіппіни); каннський лауреат Ванг Чао приїде шукати партнерів для свого нового фільму LookingforRohmer (Гонконг); індійський режисер Гурвіндер Сінгх, дебют якого був показаний минулого року на Венеційському кінофестивалі, представить свій другий фільм FourthDirection (Індія).

На ко-продакшн-маркет також відібрано по одному проекту з Ірану й Ізраїлю. З представлених європейських заявок відбірники "Paris Project" надали перевагу фільмам з Італії, Греції, Португалії, Сербії та українському проекту "Плем'я" дворазового номінанта на Золотого Ведмедя Берлінського кінофестивалю, призера торішньої "Молодості" Мирослава Слабошпицького.

Проект "Плем'я" є переможцем другого відкритого конкурсу кінопроектів, що проводився Держкіно України. Фільм включено до Національної програми виробництва та розповсюдження фільмів на 2012-2013 р.

Сценарій фільму було розроблено за підтримки фонду Хуберта Белса Роттердамського міжнародного кінофестивалю (Нідерланди).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можна очікувати три гучних кіноподії

Свій новий проект режисер Слабошпицький задумав як експеримент у царині кіномови. "Плем'я" - історія випускного класу в інтернаті для глухих, усі ролі у фільмі виконають глухі актори, що спілкуватимуться мовою жестів. Завдання режисера зняти фільм, що буде зрозумілий не тільки без слів, але й без субтитрів.

Режисер Мирослав Слабошпицький і продюсер Ігор Савиченко презентують свій фільм у Парижі з 1 по 4 липня. Зйомки фільму почнуться вже у вересні цього року.

Франція - перша з країн Євросоюзу уклала з Україною угоду про спільне виробництво фільмів. Документ, підготовлений Державним агентством України з питань кіно, підписали під час минулорічного Каннського фестивалю міністр культури України Михайло Кулиняк та міністр культури Франції Фредерік Міттеран, а 23 травня цього року Верховна Рада України ратифікувала угоду.

Зараз ви читаєте новину « Український фільм про глухонімих потрапив у фінал "Paris Project"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі