пʼятниця, 20 січня 2012 07:15

"Люди, які зараз живуть у Чорнобилі, — нормальні"

— Площа Чорнобильської зони дорівнює території герцогства Люксембург, — розповідає режисер Мирослав Слабошпицький, 37 років. За місяць він починає зйомки фільму "Прокляте місто" про сьогодення зони відчуження. Знімальна група жартома називає стрічку "Люксембург".

— Зона справді ніби держава в державі. Існує за своїми законами, писаними й неписаними. Деякі місця зникли з поверхні землі, довелося вибирати нові, — продовжує режисер.

Кошторис картини — 6 млн грн. Її фінансує держава.

— Половина грошей поступила на рахунок кіностудії Довженка. Залишилося залагодити організаційні питання.

Сюжет і виконавців головних ролей Слабошпицький поки що тримає в таємниці.

— Це не будуть відомі обличчя. Наша картина передусім для закордонних фестивалів. Там публіка не дивиться наших серіалів, не знає наших зірок. Їй головне, аби актор грав добре.

У фільмі також будуть задіяні непрофесійні актори.

— Про Чорнобиль є безліч картин. У зоні щодня щось знімають. Усе про трагедію

25-річної давнини. Хочу показати, що люди, які там зараз живуть, — нормальні. Вони стали прототипами героїв. Цікаві місцеві міліціонери й водії, що возять ядерні відходи. У зоні було навіть убивство, але на побутовому ґрунті. Двоє сторожів посварилися. А так правоохоронці переважно виловлюють сталкерів, які нелегально водять туристів. Затримують мародерів, які досі шукають кольоровий метал по закинутих будинках. Люди з довколишніх сіл через скруту збирають у зоні ягоди, гриби. Таких теж ловлять, аби не везли радіоактивні продукти у Київ. Була історія, що зник турист. Згодом знайшли живим, здоровим, п'яним. Таких сюжетів набирається вдосталь. Щось відкидаємо, щось вносимо в сценарій.

Зараз ви читаєте новину «"Люди, які зараз живуть у Чорнобилі, — нормальні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути