пʼятниця, 13 липня 2012 06:38

"Ядерні відходи" Слабошпицького поїдуть до Швейцарії

"Ядерні відходи" Слабошпицького поїдуть до Швейцарії
Фото: bozka.sumno.com

Фільм Мирослава Слабошпицького "?Ядерні відходи" буде представлено на 65 ювілейному кінофестивалі в Локарно, що відбудеться з 1 до 11 серпня. Нову стрічку українського режисера знято в Чорнобилі й Прип'яті в березні цього року. 23-хвилинний фільм "Ядерні відходи" є частиною альманаху короткометражних робіт "Україна Гудбай", що восени цього року вийде в український прокат.

За словами Мирослава Слабошпицького, його новий фільм – це камерна історія про чоловіка і жінку, які працюють в зоні відчуження. До речі, Мирослав – єдиний українець, котрий два роки поспіль брав участь у конкурсі Берлінале – з фільмами "Діагноз" в 2009 році і "Глухота" в 2010.

Варто нагадати, що кінофорум у Локарно – один із найстаріших, ровесник Каннського кінофестивалю, поряд з ним входить до п'ятірки міжнародних кінофестивалів класу А. Щороку на початку серпня в невелике швейцарське місто з'їжджаються кінематографісти з усього світу – саме тут відбірники і дистриб'ютори авторського кіно шукають "перлини" для своїх фестивальних програм і прокату.
За "Золотого леопарда" – головний приз Локарно, боротимуться 19 картин з Європи, Азії та США, 13 з яких стануть світовими прем'єрами. Цього року журі повного метра очолить кінематографічний гуру Апічатпонг Вірасетакун, володар "Золотої пальмової гілки".

Фестиваль у Локарно триватиме з 1 по 11 серпня.

Зараз ви читаєте новину «"Ядерні відходи" Слабошпицького поїдуть до Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі