вівторок, 10 липня 2012 16:19

У Михайла Слабошпицького стався обширний інфаркт

У Михайла Слабошпицького стався обширний інфаркт
Михайло Слабошпицький - автор понад двох десятків книжок для дітей та юнацтва, прози, публіцистики й літературної критики. Фото: gorod.cn.ua

У директора видавництва "Ярославів Вал", прозаїка Михайла Слабошпицького стався обширний інфаркт. Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомив його друг, який побажав не називатися.

"У нього стався інфаркт. Це було в неділю. Він був за містом, вранці і в обід говорив з ним. У Київ збирався повернутися ввечері або вранці в понеділок, бо мав летючку у видавництві. Але потім зв'язок з ним зник і не з'являвся увесь понеділок. Врешті подзвонили ближчі друзі і розповіли, що з ним сталося. Як це відбулося не знаю, ну як інфаркти стаються — спека, міг емоційно зреагувати на щось", - зазначило джерело.

За його словами, зараз Михайло Слабошпицький перебуває в лікарні у Феофанії.

"Йому вже ніби-то зробили операцію зі стентування, точно не знаю. Почувається краще. Доступу до нього немає, тільки найближчі рідні поруч. Він у свідомості, але не хоче ні з ким спілкуватися і це зрозуміло. Купа крапельниць, процедур. Це дуже повільний і важкий процес реабілітації — сам проходив таке. Мінімум 2-3 тижні. Якщо складніша форма — може і півтора місяці у лікарні пробути. Зараз всі дуже вболіваємо за нього, щоб швидше одужував".

"Він справді зараз знаходиться в лікарні. Більше нічого сказати не можу. Питання інфаркту – без коментарів", - зазначив син прозаїка режисер Мирослав Слабошпицький.

Михайло Слабошпицький — лауреат 9-ти літературних премій. Автор роману про відому художницю з українським походженням Марію Башкирцеву, яка більшу частину життя прожила у Парижі і на батьківщині до книги Слабошпицького про неї майже нічого не знали. Ведучий радіопередач на культурну тематику на національному радіо. Від 2006 року секретар ради Національної спілки письменників України.

Зараз ви читаєте новину «У Михайла Слабошпицького стався обширний інфаркт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі