вівторок, 26 жовтня 2010 13:48

Фільм Поланскі став кращою картиною всіх часів

Фільм Поланскі став кращою картиною всіх часів

Кінокритики британських видань The Guardian і The Observer склали рейтинг найкращих фільмів усіх часів, повідомляє Worstpreviews. Список очолила картина Романа Поланскі "Китайський квартал".

Головну роль у фільмі, що вийшов в 1974 році, зіграв Джек Ніколсон. Стрічка була номінована на 11 премій "Оскар", але у результаті отримала тільки одну нагороду - за кращий сценарій. Співробітник The Guardian Пітер Бредшоу відзначив, що у "Китайському кварталі" Поланскі чудово показав Лос-Анджелес такою собі "духовною пустелею". Філіп Френч з The Observer назвав картину "майже досконалістю".

Друге місце в рейтингу кращих фільмів всіх часів зайняла картина Альфреда Хічкока "Психо" 1960 року випуску. За нею слідує фільм російського режисера Андрія Тарковського "Андрій Рубльов" (1966 рік). Стрічка "Ені Хол" Вуді Аллена, що вийшла в 1977 році, розмістилась на четвертому рядку списку. П'ятірку кращих картин замикає робота Стенлі Кубріка "2001 рік: Космічна одіссея" (1968 рік). До рейтингу також увійшли "Коротка зустріч" (1945 рік) Девіда Ліна і "Апокаліпсис сьогодні", знятий в 1979 році Френсісом Фордом Копполою.

Vesti.kz

Зараз ви читаєте новину «Фільм Поланскі став кращою картиною всіх часів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі