вівторок, 05 жовтня 2010 14:25

Світ обрав найкращу короткометражку

Світ обрав найкращу короткометражку

Оголошено переможців Манхеттенського фестивалю короткометражного кіно-2010, (Manhattan Short Film Festival), де найкращій фільм визначають самі телеглядачі, ставлячи позначки в спеціальних анкетах, що роздаються після перегляду в кінотеатрах.

Цього року перше місце дісталося італійському фільму "Війна" режисера Паоло Сассанеллі. Він також отримав спеціальний приз за Кращій монтаж.

Друге місце і срібна медаль фестивалю, а також спеціальний приз за Кращій сценарій отримала картина "Спостерігач", режисера Макса Майєрса з Великої Британії.

Бронзу отримав фільм "Мадагаскар" з Франції. Окрім того, картині вручили спеціальний приз за кращій анімований фільм.

До речі, як розповіла Gazeta.ua прес-аташе компанії "Артхаус Трафик", яка привозить короткометражки в Україну Олександра Ковалева, цього року смаки українських глядачів повністю співпали зі світовими.

"Цього року можемо відзначити, що на фестивалі був ажіотаж. По всій Україні його відвідали більше трьох тисяч глядачів, минулого року такого не було", - розповіла Олександра.

За її словами, наступного року компанія також планує вже в п'яте привезти короткометражки в Україну.

"Голосування за кращу короткометражку відбувалося з 29 вересня по 3 жовтня в Києві, Одесі,Донецьку, Харкові, Львові, Запоріжжі і Дніпропетровську", - розповіла Олександра.

Відмітимо, що за перемогу цього року змагалися 10 короткометражок з шести континентів світу. Покази пройшли в 200 містах світу.

Зараз ви читаєте новину «Світ обрав найкращу короткометражку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі