Ексклюзиви
понеділок, 31 жовтня 2011 16:22

"Фільм "Єлена" мав стати оскарівським номінантом від Росії" - гендиректор "Молодості"
8

Фото: Фото: www.afisha.ru

Вчора, 30 жовтня, в останній день кінофестивалю "Молодість" демонстрували нову стрічку російського режисера Андрія Звягінцева "Єлена". Це історія стосунків літнього подружжя Володимира і Єлени. Багатий і скупий чоловік ставиться до дружини як до служниці. Крім догляду за чоловіком, жінці також доводиться забезпечувати свого дорослого сина, який не може прогодувати дружину і двох дітей. Єлена просить у чоловіка гроші для навчання онука в інституті, але дістає відмову. Тоді жінка потайки дає Володимиру сильнодіючі ліки, щоб спровокувати серцевий напад і успадкувати статки чоловіка.

"Багато людей підходять і кажуть: "Це історія про мене. Звідки ви дізнались?" При чому підходить жінка чи чоловік похилого віку. Я не знаю, що це за реакція. Думаю, вони мають на увазі не злочин. Просто впізнають себе. Ми дуже радіємо цьому. Це значить, що ця історія стосується всіх. Мені здається, там схоплений пульс, певний моральний стан суспільства. Я вже боюся слів "моральність" і "духовність". Бо вони викликають якусь жорстку реакцію. У нас у Москві це точно так", - розповів Звягінцев на прес-конференції, яка відбулась після показу стрічки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австрійський фільм про юнака, який працює в морзі, на "Молодості" отримав $10 тис

Продюсує стрічку Олександр Роднянський. Він повідомив, що "Єлена" з'явиться в прокаті в 40 країнах світу, зокрема у Франції та США наступного року. Натомість Андрій Звягінцев розповів, що спершу сценарій йому замовив англійський продюсер, але їхня співпраця не мала успіху. Тоді режисер звернувся до Родняського.

"Ми познайомились з Олександром у серпні 2009-го. Це була наша перша зустріч. Я одразу відправив Олександру сценарій "Єлени". Наступного ранку він подзвонив мені й сказав: "Давайте запускатись", - додав режисер.

Симфонічну музику, яка нагнітає почуття тривоги під час перегляду стрічки, написав відомий голлівудський композитор Філіп Гласc.

"Усі вважають, що саме фільм "Єлена", а не "Цитадель" Міхалкова мав стати нинішнім оскарівським номінантом від Росії. Але, думаю, це не остання номінація чи нагорода в творчості Андрія Звягінцева. Так яскраво, як він, про себе не заявляв жоден режисер", - зазначив генеральний директор кінофестивалю Андрій Халпахчі.

Зараз ви читаєте новину «"Фільм "Єлена" мав стати оскарівським номінантом від Росії" - гендиректор "Молодості"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі