пʼятниця, 28 жовтня 2011 15:12

На "Молодості" показали фільм про донецький футбол і рок-н-рол

На "Молодості" показали фільм про донецький футбол і рок-н-рол

Українську стрічку "Rock'n'ball" показали у столичному кінотеатрі "Київ" в рамках кінофестивалю "Молодість". Прем'єра зібрала повний зал.

"Наш фільм наповнений ніжністю й сумом, а цього так мало в сучасному кіно", - каже виконавець головної ролі польський актор Томаш Собчак.

Томаш зіграв польського рокера, який випадково опинився у Донецьку без грошей, документів і зі страшного похмілля. Він знайомиться з 10-річним хлопчиком-сиротою, який просить видати себе за його батька. Мріє поступити у футбольну секцію, а для цього потрібна згода батьків.

"У себе на батьківщині я, в основному, граю в серіалах різних кримінальників. Й то, не граю, просто заходжу в кадр, де головне - моя характерна фізіономія. Такого трепетного ставлення до кіно, як в Україні я давно не бачив. Люди по декілька годин готові були чекати аби зіграти епізод. Моя улюблена актриса — це жіночка в трамвайному депо, куди ми з малим влаштовуємось підробляти мити вагони. Вона нас називає "огурчиками", тому що ми вдягнені в зелені костюми з клейонки."

Головним партнером Томаша по знімальному майданчику був 10-річний бердянський школяр Олексій Мінько.

"Найважче в роботі з дитиною - це бачити себе поруч з нею на екрані. Відразу видно, хто з нас двох хороший актор. Краще за дитину не зіграєш. В епізоді, коли він каже, що дійсно хотів би, аби я був його батьком, я від усього серця задумався про батьківство".

Автор сценарію й режисер картини - Дмитро Приходько.

"Добре знаю, що таке дитяча самотність. Мій племінник Валера рано втратив батьків у автокатастрофі. Знаю, що почуває людина, яку обчистили, тому що вона заснула п'яна на зупинці. Зі мною було таке під час навчання в кіношколі в польському Лодзі. Вигнали мене з Карпенка-Карого ще на другому курсі, через те, що німецьку не здав. Потім отримав непоганий гонорар за зйомку корпоративного фільму для одної солідної фірми. Мав вибір: пропити ці гроші чи вкласти у подальше навчання. Вибрав друге. Працював над сценарієм більше року. Спочатку думав, що це просто буде моя 45-хвилинна дипломна робота. Коли проект отримав підтримку від продюсерів, розширив його до 90 хвилин".

Після участі у цьогорічному Каннському кіноринку стрічку запросили на 47 міжнародних кінофестивалів.

Зараз ви читаєте новину «На "Молодості" показали фільм про донецький футбол і рок-н-рол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі