середа, 05 червня 2013 12:01

Фестиваль ізраільського кіно розкаже про найпопулярнішу єврейську пісню та ексцентричних вчених
16

Примітка
Примітка
Примітка
Хава Нагіла
Хава Нагіла

Один документальний фільм про найвідомішу єврейську пісню "Хава Нагіла" та чотири художні стрічки покажуть в Україні у рамках Фестивалю Ізраільського кіно.

Найчастіше відібрані для українського показу фільми на міжнародних фестивалях відзначали за кращий сценарій. Жанрово стрічки різноманітні - від юнацької драми до специфічної стрічки про ексцентричних вчених. Фестиваль починається сьогодні, 5 червня.

Примітка

У Каннах 2011-го року фільм отримав нагороду за кращий сценарій про протистояння батька та сина. Головні герої - ексцентричні вчені. Вони обидва викладають на одній кафедрі. От тільки син завдяки своїм публікаціям та книгам - зірка у науковому середовищі, а батька знають лише як сварливого та замкнутого професора. І от нарешті батькові дають почесну нагороду Академії наук...

Кіно специфічне. Хоча б тому, що виключно про наукове, професорське середовище. Але має м'яку іронію та хороший фінальний трюк в кінці.

Доброго ранку, пане Фідельман!

Ще один фільм відзначений за кращий сценарій. Цього разу у сюжеті йдеться про 70-тирічного майстра-теслю та художника-реставратора. Для Якова Фідельмана його майстерня - єдиний і прекрасний світ, з яким він не хоче розлучатися ні за які кошти та благання сина.

Старий майстер бере на роботу нового учня Антона. Разом вони ремонтують старовинне фортепіано і намагаються зберегти свій бізнес. Історія неспішна про стосунки зі світом та речами, що нас оточують.

Заповнити порожнечу

В Ізраілі цей фільм минулого року отримав аж вісім призів, і у Венеції виконавицю головної ролі також відзначили нагородою. Це історія 18-річної Шири, яка готується вийти заміж. Під час пологів помирає її старша сестра. І мати хоче зісватати Ширу чоловікові її покійної сестри, щоб онука не забрали до Бельгії.

Кінокритики порівнюють цю історію з романами Джейн Остін. Це історія про внутрішні протиріччя молодої дівчини, про обов'язок перед родиною і собою.

Потоп

Це юнацький фільм. Історія про 13-річного хлопця - він талановитий, але фізично не розвинутий на відміну від кремезних однолітків. Він хоче якомога швидше вирости і збирає гроші на заняття бодібілдінгом.

І очима цього юнака автор фільму дивиться на проблеми сім'ї. На матір, яка має коханця. На батька, який вирощує марихуану. На старшого брата-аутиста... У житті 13-річного Йоні - це виглядає суцільним емоційним потоком.

Ізраільське кіно покажуть не лише в столиці. Сеанси будуть в Одесі, Вінниці та Чернівцях. Триватиме фестиваль до 9 червня. Фільми демонструються з субтитрами.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль ізраільського кіно розкаже про найпопулярнішу єврейську пісню та ексцентричних вчених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі