понеділок, 30 березня 2015 14:53

ЄС виділив Україні гроші на реконструкцію історичних пам'яток

 

Старовинний маєток князів Грохольських в околицях Вінниці (Вороновиця) буде реконструйовано. Гроші на проект - 300 000 EUR - виділив Євросоюз. ЄС помітив вінницьку пам'ятку архітектури завдяки програмі "Підтримка економічного розвитку громадськості". Кошти підуть на оновлення будівлі. Про це повідомляє Cultprostir.

Мистецтвознавець, історик архітектури, автор книг та статей з історії архітектури Катерина Липа пояснила, в чому історична цінність палацу у Вороновиці: "Це прекрасний зразок палладианства, камерної версії класицизму. Вишукування архітектора епохи Ренесансу Андреа Палладіо були дуже популярні в XVIII столітті. Палладіанство в архітектурі прекрасно поєднувалося з популярними в той час англійськими парками. На жаль, у Вороновиці від парку мало що залишилося. Але палац чудовий, в ньому навіть почасти збереглися інтер'єри - вишукана ліпнина плафонів. При цьому стан палацу загрозливий, так що гроші припадуть дуже до речі".

Проект з оновлення пам'ятнику розраховано на два роки. Першу порцію грошей вінничани чекають найближчми місяцями. Чепурити замок почнуть з ремонту даху, заміни вікон і косметичного ремонту приміщень. Надзавдання реконструкції - підвищити туристичний потенціал регіону, додавши до списку славетних місцевих пам'яток, музею Пирогова та ставки "Вервольф", ще і палац XVIII століття.

Зараз ви читаєте новину «ЄС виділив Україні гроші на реконструкцію історичних пам'яток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі