Ексклюзиви
вівторок, 16 серпня 2011 18:06

Друзі Ульяненка видали книгу його інтерв'ю

Друзі Ульяненка видали книгу його інтерв'ю

15 серпня в столичній книгарні "Є" презентували книгу "Олесь Ульяненко. Без цензури". Її видавництво "Махаон-Україна" видало до роковин смерті письменника. До книжки увійшло близько 40 інтерв'ю, які автор дав різним виданням та телеканалам протягом 1994-2010 років.

Ініціатором видання книги став близький друг Олеся Ульяненка – режисер Мирослав Слабошпицький.

"Мирослав підняв на вуха журналістів з Києва, Львова, Полтави, Дніпропетровська, Ялти, Луцька, розворушив всесвітнє гніздо філологів-славістів, обдзвонив усіх, хто міг мати тексти або фотографії Ульяненка, заслав гінців в бібліотеки і в результаті сформував чималий ульяненківський архів", - пише у своєму блозі Євгенія Чуприна, подруга Олеся Ульяненка.

Окрім газетних інтерв'ю, які за бажання ще можна знайти в фондах бібліотек, до книги увійшли і тексти телевізійних інтерв'ю з письменником. Їх записи зберігаються в архівах телеканалів, доступ до яких мають хіба працівники цих каналів.

"Ось цим книга і цінна. Ми спробували зібрати в ній ті матеріали, які шанувальникам письменника було б непросто дістати самостійно", - пояснив Мирослав Слабошпицький.

Також у книзі є детальний виклад перебігу і документи судової справи Олеся Ульяненка проти Національної комісії з питань моралі. Їх підготував адвокат письменника Олег Веремієнко.


Зараз ви читаєте новину «Друзі Ульяненка видали книгу його інтерв'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі