пʼятниця, 10 грудня 2021 13:40

Дружина італійського співака заспівала повстанську пісню Bella Ciao українською

Дружина італійського співака заспівала повстанську пісню Bella Ciao українською
Кадр із презентації кліпу на пісню в Youtube / Скріншот із сторінки в Youtube

Італійський співак Альфонсо Олівер та його дружина-українка презентували кліп на італійську пісню Bella Ciao, "Прощавай, красуне", у двомовній версії – українською та італійською.

Виконали її італійський співак Альфонсо Олівер і його дружина-українка Лідія Ігнатенко, - розповіла Gazeta.ua Лідія Ігнатенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паста, моцарелла і перегони на ліжках: як гуляли на "Італійському весіллі" у Львові

"Нове аранжування композиції наблизило її до сучасного слухача. У звучанні поєднані класичні інструменти та електронні мотиви. Кліп - метафора, де історія партизан стає історією невидимого переслідування, яке можна інтерпретувати, як втечу від упереджень чи минулого", - розповів співак.

Головними героями кліпу є сам Олівер та його дружина. Альфонсо регулярно відвідує Україну з 2016 року. Переклав і заспівав ряд відомих українських творів – зокрема, пісню "Мам" Андрія Кузьменка "Скрябіна". Також є автором і виконавцем багатьох ліричних і смішних пісень, в яких розповідає про любов до українського борщу, маршруток і просить президента дати дозвіл на проживання в Україні.

Альфонсо, каже, що вирішив поєднати два народи творчістю, й лише слухачі можуть оцінити, наскільки це йому вдається. Багато творів Альфонсо звучать двома мовами.

Щодо популярної романтичної пісні "Прощавай, красуне", досі вона звучала радше в акустичних версіях чи в аматорських перекладах українською. Проте під час виступів співака в Україні її активно просили виконувати, тому вирішив заспівати її знову, і щоб цього разу вона теж зазвучала українською. Для Лідії це дебют у музиці.

Існує думка, що пісня Bella ciao - запис композиції "Койлен" Мішки Циганова, єврейського українця з Одеси. Музика – начебто суміш українського фольклору та ідишу.

"Можливо, це збіг обставин чи доля, але сьогодні Bella ciao повертається на Батьківщину під назвою "Прощавай, красуне", - каже Лідія Ігнатенко.

В Україні існує критика щодо пісні через те, що її виконували червоні партизани, які боролися проти фашистів та нацистської окупації Італії в 1940-х. Проте її радше варто сприймати як боротьбу проти окупанта, ніж героїзацію комунізму.

У жовтні 2018 року Альфонсо Олівер випустив пісню про любов до львівської маршрутки "Я люблю тебе маршрутка". Ідея виникла 2017 року, коли артист зайшов в українську маршрутку, переповнену пасажирами.

Зараз ви читаєте новину «Дружина італійського співака заспівала повстанську пісню Bella Ciao українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі