вівторок, 11 квітня 2017 14:05

Дівчину мало не зґвалтували троє волоцюг

Дівчину мало не зґвалтували троє волоцюг
Чарлі Чаплін у фільмі "Собаче життя", 1918 рік. ФОТО: svstudio.net

Короткометражка "Волоцюга" за участю Чарлі Чапліна вийшла на екрани в США 11 квітня 1915 року. У німому фільмі вперше з'явився персонаж, що став "візиткою" Чапліна: незграбний чоловік у мішкуватому костюмі з тростиною. Волоцюга взутий у великі черевики, ноги вивернуті врізнобіч. Простакуватий і одночасно благородний, сором'язливий та насмішкуватий персонаж є символом фізичної й духовної стійкості "маленької людини".

У центрі сюжету історія знедоленого чоловіка. Він захищає дівчину, яку намагаються обікрасти і зґвалтувати троє волоцюг. Щоб віддячити рятівнику, допомагає йому влаштуватися на роботу. Та волоцюга нічого не може зробити до ладу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чарлі Чаплін боровся за роль з косооким п'яничкою

Цей образ також з'являвся у наступних фільмах у виконанні Чарлі Чапліна: "Прямі вулиці" (1917), "Малюк" (1921) та "Вогні міста" (1931).

Чарлі Чаплін (1889-1977) – легендарний англійський та американський кіноактор і кінорежисер першої половини XX ст. Визнаний одним із найкращих коміків в історії світового кіно.

Зараз ви читаєте новину «Дівчину мало не зґвалтували троє волоцюг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі