середа, 31 жовтня 2012 11:03

Дісней зніме сьомі "Зоряні війни"

Дісней зніме сьомі "Зоряні війни"
Фото: CNN

Кіностудія The Walt Disney Company придбала компанію Джорджа Лукаса Lucasfilm Ltd. Угода включає франшизи "Зоряні війни" та "Індіана Джонс", а вартість покупки склала $ 4,05 млрд.

За словами глави студії Діснея, новий епізод "Зоряних воєн" випустять у 2015 році. І він буде не останнім. Компанія планує продовжувати випуск фільмів знаменитої саги.

Джордж Лукас так прокоментував майбутню угоду: "Прийшов час передати "Зоряні війни" новому поколінню кінематографістів. Я завжди вірив, що "Зоряні війни" зможуть пережити мене, і вирішив, що дуже важливо передати їх іншим протягом мого життя".

Перший фільм легендарної кіноепопеї "Зоряні війни", також відомий як "Епізод 4 - Нова надія", вийшов на екрани в 1977 році. Наступний "Епізод 5 - Імперія завдає удару" був випущений в 1980 році, а в 1983 році вийшов "Епізод 6 - Повернення Джедая". У 1997 році ці картини були перероблені і випущені на екран з новими спецефектами. Епізоди з першого по третій, що розповідають передісторію оригінальної трилогії, вийшли на екрани з 1999 по 2005 рік.

"Зоряні війни" - одна з найприбутковіших кінофраншиз в історії. Фільми заробили в кінотеатрах $ 4,54 млрд, поступаючись тільки "бондіані" і екранізації книг про Гаррі Поттера.

Зараз ви читаєте новину «Дісней зніме сьомі "Зоряні війни"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі