пʼятниця, 19 червня 2020 18:05

"Дикий театр" покаже "відірваний" вестерн про батька Махна

Київський "Дикий театр" готує прем'єру вистави "Червоне, чорне і знову червоне" про українських анархістів початку XX ст.

Проєкт створили із музеєм просто неба "Мамаєвою Слободою", вікові обмеження спектаклю - 16+.

Автор: Дикий театр
  Афіша "Червоне, чорне і знову червоне"
Афіша "Червоне, чорне і знову червоне"

Прем'єра відбудеться 24 і 25 червня. Початок показу о 20:00.

Двоє українських повстанців Валеон Барон і Петро Крук везуть Несторові Махну секретну скриньку з документами. Дорогою цінний вантаж потрапляє до рук більшовиків.

Щоб повернути папери, друзі планують узяти в полон важливу персону з боку противника, а потім обміняти її на скриньку. Однак у справу втручається отець Онуфрій - і Барону та Круку доводиться швидко міняти план на дієвіший. Потрапляють у непередбачувану і хвацьку пригоду, за сюжетом.

Автор: Дикий театр
  Актори і керівник "Дикого театру" на читці
Актори і керівник "Дикого театру" на читці

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Земля для українця - це релігія, втілення світобудови і спосіб лишити по собі слід: афіша найцікавіших подій онлайн

"Слобода. Махно. Дивний досвід, коли просто намагаєшся вижити в умовах карантину, а по ходу отримуєш невідомий досі для себе театральний формат і береш участь в мегалихій пригоді", - каже режисер Максим Голенко.

Автор: Дикий театр
  Актори і керівник "Дикого театру" на читці
Актори і керівник "Дикого театру" на читці

Директорка "Дикого театру" Ярослава Кравченко підтримала акцію "Стоп культурний карантин", яка пройшла 12 травня 2020 року у понад 25 українських містах. У рамках проєкту на знакових локаціях увімкнули спрямовані в небо промені світла. Загалом задіяли 5400 світлових приладів. Мета акції – звернути увагу влади на різні сфери культури, яким завдано суттєвих збитків у режимі самоізоляції:

"Карантин об'єднав багатьох людей мистецтва, - каже Ярослава Кравченко. - Ідея акції виникла в Telegram-спільноті, де є організатори концертів, представники шоу-бізнесу, директори різних виконавців, театрали, прокатники, які здають обладнання. Там обговорюються основні проблеми сфери культури".

Зараз ви читаєте новину «"Дикий театр" покаже "відірваний" вестерн про батька Махна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі