понеділок, 01 червня 2020 16:19

Земля для українця - це релігія, втілення світобудови і спосіб лишити по собі слід: афіша найцікавіших подій онлайн
8

Афіша онлайн-подій на 1-7 червня

ЛІТЕРАТУРА

#ЖивіЧитання

До Дня захисту дітей простір дитячої книги "БараБука" підготував зустрічі з дитячими письменниками.

2 червня Кузько Кузякін, Олена Рибка, Євгенія Гайдамака та Юлія Підмогильна презентують новинку, збірку смішних дитячих історій "Другоасики з 2-а".

3 червня Юлія Лактіонова представить книгу "Розшукується Зіна". Це нові пригоди собако-котячої родини, історія про те, як легко іноді втратити тих, хто поряд, і наскільки важливо знати звички, смаки та вподобання своїх близьких.

4 червня Галина Ткачук розкаже про "Зелену білку". Це дивна іграшка, яка є головним призом незвичного конкурсу в дитячому садочку. Щоб її отримати, малюкам доведеться опанувати власні емоції.

5 червня анонсують ефір з несподіваним гостем.

Коли і де: об 11:00 на Facebook-сторінці БараБуки

Автор: facebook.com
 

Розмова про книгу "Загублений острів" з Наталею Гуменюк

Книга репортажів з окупованого Криму, матеріали для якої авторка збирала під час поїздок до Криму упродовж 2014-2019 рр.

У книжці - історії і трагедії людей, життя яких кардинально змінилося після 2014 року, бо відтоді хтось із кримчан живе в окупації, а хтось - просто в іншій країні. Підприємці та пенсіонери, кримські татари, студенти й громадські активісти, правозахисники та військові, люди з різними політичними та ідеологічними поглядами відверто розповідають свої історії: одні діляться тихим, глухим болем, інші - просто втомилися мовчати й боятися.

"Я вважаю, це наша відповідальність розказувати про наших людей там, хай на окупованій, але нашій землі. Щоб там не казали, але реальність змінюється, і не знаючи, що відбувається в Криму зараз, ми й не можемо знати, як діяти. Ми продовжуємо жити образами березня 2014-го, але реальність і настрої таки змінилися. Ми продовжуємо жити уривчастими повідомленнями про імена політв'язнів, багато з яких нічого нікому не говорять. Не розповідати про реальність Криму для мене і означає віддавати його, погоджуючись на статус кво. Так, звісно, можна чекати, поки туди якось легально заїде якесь велике західне медіа, але все ж таки це не їхня історія і не їхня рана", - розповідає авторка Наталя Гуменюк.

Модеруватиме зустріч Ангеліна Карякіна.

Коли і де: 2 червня о 19:00 на сторінці "Видавництва Старого Лева" у Facebook

Автор: facebook.com
 

Ціна лаврів. Як ми переживаємо літературні премії

Для чого книжковій спільноті премії? Чиє слово вирішальне - критиків чи читачів? Чи мають члени журі зважати на моральні якості та політичну позицію автора? Про ці питання та про преміальний процес в цілому поговорять з Іриною Старовойт, літературознавицею, поетесою, доценткою кафедри культурології Українського католицького університету UCuniversity та двічі головою журі Премії Львова Міста літератури ЮНЕСКО (2018-2019) та Маріанною Кіяновською, львівською поетесою, письменницею, перекладачкою та лауреаткою Шевченківської премії 2019.

Модеруватиме літературознавиця, письменниця та менеджерка проєктів Анастасія Левкова. Подію присвячено запуску Третьої щорічної Премії Міста літератури.

Коли і де: 2 червня о 18:00 на Facebook-сторінці події

Автор: facebook.com
 

МУЗИКА

Благодійний концерт Kishe "В літо"

До Міжнародного дня захисту прав дітей співак Kishe влаштує онлайн-концерт з живою музикою, інтерактивним спілкуванням. Виступ пройде на літній терасі київського ресторану "Прага". Мета заходу - зібрати кошти для придбання речей першої необхідності, а так само спортивного інвентарю, одягу, ігор для дітей з інтернатів, дитячих будинків та малозабезпечених сімей. Внески можна зробити на сайті благодійного фонду "Благомай".

Коли і де: 1 червня о 19:45 на Youtube-каналі гурту

Facebook та YouTube-каналах фестивалю UNDERHILL

Автор: facebook.com
 

Концерт "Наш захист - наша свобода!"

Благодійний онлайн-концерт талановитих дітей з інвалідністю та зірок до Дня захисту дітей. Виступатимуть, зокрема, Антон Копитін, переможець 5-го сезону телевізійного проекту "Голос країни", соліст мюзиклу Notre Dame de Paris та рок-опери Mozart, 15-річні сестри Катерина та Марія Стульневи зі Станиці Луганської.

Мета події - зламати стереотипи в суспільстві стосовно майбутнього дитини з інвалідністю та зібрати кошти на електричний підйомник для дітей на візках в центр LightHouse селища Макарів Київської області.

Коли і де: 1 червня о 19:00 на сторінці "ЛюбовНеМаєКордонів" у Facebook з перекладом на жестову мову.

Автор: facebook.com
 

Розмова "ДахаБраха як така"

Школа сучасної музики Vedel School влаштовує бесіду з учасником гурту "ДахаБраха" Марком Галаневичем. "ДахаБраха" - український музичний етногурт, організатором і художнім керівником якого є Влад Троїцький. Сформувався на початку 2000-х років у творчій атмосфері театру "Дах" із молодих фольклористів та музикантів. Назва гурту, за словами його учасників, складена зі староукраїнських слів "давати" та "брати". У репертуарі гурту - пісні українською, кримськотатарською, англійською, німецькою, російською мовами. Грають у стилі етнохаус. Учасники гурту стали лауреатами Шевченківської премії 2020.

Коли і де: 1 червня о 20:00 на Facebook-сторінці Vedel School

Guitar Nights - Online Live Concert

3 червня один із яскравих представників гітарної виконавської школи України, заслужений артист України Андрій Остапенко виконає сольний онлайн-концерт Guitar Nights.

В програмі - популярні твори композиторів-легенд в історії гітарного виконавства. Звучатимуть ностальгійні "Спогади про Альгамбру" Франциско Тарреги, грайлива "Фантазія" Луїджі Леньяні, контрастна "Астурія" Ісаака Альбеніса та ніжна "Колискова" Лео Брауера. Також гітарний вечір своєрідно доповнить музика Ейтора Віла-Лобоса, Ролана Д'єнса та Еріка Саті.

Андрій Остапенко грає на гітарі Artista Membrane, яку зробив майстер Дітер Хопф. Родина Хопф виготовляє струнні інструменти від 1655 року.

Коли: 3 червня о 20:00.

Вартість квитків: 50 грн.

Благодійний дитячий ROCK Бал

Олег Скрипка та його друзі запрошують всіх рок-дітлахів та їх батьків на благодійний дитячий ROCK Бал. Вечірка має на меті зібрати 440 тис. грн на інфузійну а-магнітну станцію для маленьких пацієнтів Центру дитячої кардіології та кардіохірургії.

В програмі: українські та іноземні зіркові гості, включно з двома фіналістками дитячого Євробачення, виступи дитячих рокбендів, танцювальні, циркові та спортивні шоу, майстеркласи, розіграш, подарунки. Гості зможуть взяти безпосередню участь - змагатися в онлайн-конкурсах та челенджах на найкращу рокзачіску, найяскравіший бодіарт та танець під рокмузику, а імена переможців оголосять під час прямого ефіру.

"Цей дитячий бал, як і багато попередніх наших заходів, благодійний. Нашими доброчинними діями ми формуємо у суспільстві соціальну відповідальність. Я переконаний, що наша благочинність тільки в контексті якісних культурних подій зможе вилікувати від суспільних хвороб та наблизити нас до світлого майбутнього наших мрій", - каже Олег Скрипка.

Коли і де: 6 червня о 17:00 на сторінці Міжнародного благодійного фонду "Дитяче серце"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Письменник розповів, з яких авторів починати знайомство з українською фантастикою, яких творів чекати після епідемії та про книжкові новинки

ТЕАТР

"Сто тисяч"

29 травня 2008 року у Театрі на Подолі відбулася прем'єра комедії за п'єсою Івана Карпенка-Карого "Сто тисяч".

Головний герой - сільський багатій Герасим Никодимович Калитка. Незнайомий єврей пропонує йому махінацію - купити 100 тисяч фальшивих рублів, заплативши за них тільки п'ять тисяч. Запевняючи, що їх неможливо відрізнити від справжніх. Герасим сподівається заробити гроші нечесним шляхом, але зрештою втрачає власні кошти.

"Земля для українця - це релігія, втілення світобудови і спосіб лишити по собі слід, вона дає радість буття і самоствердження, змушує жити, народжувати дітей і мріяти. Та будь-яке нестримне бажання має темну сторону. Минають століття, але душа народу має ті ж пориви і ті ж хиби, тому класика української літератури завжди жива", - йдеться в описі вистави.

У ролі Герасима Калитки - народний артист України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка Богдан Бенюк.

Коли: 4 червня о 19:00

Вартість квитка: 120 грн. Посилання на трансляцію активне протягом 3 днів.

Автор: facebook.com
 

"Благодарний Еродій"

В одному із найвідоміших діалогів Григорія Сковороди мавпа Пишек і лелека Еродій розмислюють про вдячність як запоруку життєвої радості і внутрішнього спокою людини.

У виставі "Благодарний Еродій" львівського театру Курбаса філософські тексти переплітаються з образами картин Босха, що присутні у костюмах і проекціях. Це одна із візуально найкрасивіших вистав театру, що має давню історію, адже перша редакція "Благодарного Еродія" з'явилася в театрі ще 1993 року і стала однією із знакових у новітній історії українського театру.

Покажуть фрагмент першої редакції вистави "Благодарний Еродій". Всю виставу можна переглянути на Youtube-каналі театру.

Коли і де: 5 червня о 18:45 на Facebook--сторінці та Youtube-каналі

Автор: facebook.com
 

КІНО

Відкрита прем'єра документального фільму "А що таке любов?!"

Картина розповідає про реальне життя сиріт та систему інтернатного виховання дітей в Україні.

"Ми почали зйомки ще 3 роки тому, - розповідає режисер фільму Леонід Канфер. - У соціальному плані це кіно про систему інтернатів, яка дісталася нам у спадок ще з радянських часів - закриту, бездушну, корумповану, з надзвичайною жорстокістю і насильством. Вперше ми покажемо не просто жахи цієї системи, але й людей, яких вона випускає в життя. Ми розповімо, з чим вони приходять до нас, чому ми змушені від них відгороджуватися і навіть захищатися. Ви дізнаєтеся, чому випускникам інтернатів часто не дають жодного іншого вибору, окрім насильства. У загально-гуманітарному плані цей фільм про найбільш запущені хвороби нашого суспільства - про тотальну нелюбов та байдужість, які бумерангом повертаються до кожного з нас, продукуючи нове покоління таких самих, недолюблених людей. Я не можу сказати, що цей фільм про повну безнадійність, тому що ми все ж покажемо, як з цього вийти".

Коли і де: 1 червня о 17:00 на Youtube-каналі KANFER

"Викрадена принцеса"

До Дня захисту дітей на фестивалі фільмів для дітей та підлітків "Чілдрен Кінофест" представляють минулорічного переможця, анімаційне фентезі Олега Маламужа. Ця дивовижна історія трапилася у славному місті Києві за часів відважних воїнів, прекрасних принцес та могутніх чаклунів. Бродячий артист Руслан, який мріє стати лицарем, зустрів прекрасну Мілу і закохався в неї, навіть не підозрюючи, що дівчина - дочка київського князя. Але щастю не судилося тривати вічно: злий чаклун Чорномор викрав кохану, розраховуючи перетворити силу її любові на власну чаклунську могутність. Не роздумуючи, Руслан пустився в погоню за вкраденою принцесою, щоб, подолавши всі перешкоди і небезпеки на своєму шляху, довести, що справжня любов сильніша за магію.

Також в програмі фестивалю - 7 конкурсних стрічок для дітей різного віку, ретроспективна добірка "Чарівник Жорж Мельєс" та фіналісти конкурсу дитячих фільмів.

Коли і де: 1-7 червня на сайті фестивалю

Автор: facebook.com
 

Київський "Дикий театр" готує прем'єру просто неба. Почалися репетиції нового проєкту "Червоне, чорне і знову червоне" за текстом, що спеціально для "Дикого" написала сценарна команда "Піратська Бухта". Режисер - Максим Голенко, художниця - Юлія Заулична.

"Це буде анархічна вистава. Прем'єра запланована на кінець червня, і відбудеться у відкритому просторі київського музею "Мамаєва Слобода". Зі збереженням дистанції і усіх санітарних вимог. Влітку виставу можна буде подивитися тільки просто неба, а восени планується перенесення на театральну сцену", - каже директорка театру Ярослава Кравченко.

Зараз ви читаєте новину «Земля для українця - це релігія, втілення світобудови і спосіб лишити по собі слід: афіша найцікавіших подій онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі