Ексклюзиви
пʼятниця, 25 листопада 2011 18:30

Депутати виділили додаткових 600 тис гривень на харчування дітей у Черкасах

Депутати виділили додаткових 600 тис гривень на харчування дітей у Черкасах

На сесії Черкаської міської ради депутати внесли зміни до бюджету, завдяки яким виділено кошти на харчування дітей у школах і дитсадках.

"Ми виділили 600 тисяч гривень на дитяче харчування в школах та дитячих садках, ? заявив мер міста Сергій Одарич. ? Це половина тієї суми, яка необхідна, але зараз зростає захворюваність, тому менше дітей відвідують заклади освіти. Проте, в разі необхідності ми виділимо ще коштів і до Нового року харчування дітей ніяких змін не зазнає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дитяче харчування небезпечне через ароматизатори та барвники

На початку тижня навчальні заклади попередили, що в грудні оплачувати харчування дітей батьки мають самі в повному обсязі, оскільки бюджетні кошти вичерпалися.

Замість звичних 50% від суми треба було сплатити всі 100%. Для дітей старших груп дитсадків це обійшлося б у 9 грн. 50 коп у день, а для ясельних – 7грн. 60 коп. Батьки учнів молодших класів мали доплачувати за харчування 4 грн. 40 коп. у день.

"Причин кілька: у садочках цього року збільшилась кількість діток, тому витрат було більше. Ми планували зекономити кошти на енергоносіях і перекинути їх на покриття цих витрат. Але наприкінці року збільшились тарифи на енергоносії, в результаті чого у нас і там виник дефіцит", - зазначила директор департаменту освіти та гуманітарної політики міськвиконкому Ірина Топчій.

Також міськрада виділила 740 тис. гривень на пільгові перевезення в електричному транспорті. Із 1 грудня перевезення у тролейбусах здійснюватимуться за колишнім графіком — тобто всі тролейбуси будуть пільговими.

Зараз ви читаєте новину «Депутати виділили додаткових 600 тис гривень на харчування дітей у Черкасах ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути