субота, 13 жовтня 2018 21:45

День арт-кіно Європи: у столиці проведуть одноденний кінофестиваль

День арт-кіно Європи: у столиці проведуть одноденний кінофестиваль
Головною подією фестивалю стане показ фільму "Позивний Бандерас". Фото: vchasnoua.com

14 жовтня у столичному кінотеатрі "Жовтень" пройде кінофестиваль "День арт-кіно Європи".

Подія відбудеться одночасно з 600 європейськими кіномайданчиками.

До програми фестивалю увійшли європейські і українські фільми: "Позивний Бандерас" Зази Буадзе, "Лиса гора" Романа Перфілєва, "Скажене весілля" Влада Дикого, "Герой мого часу" Тоні Ноябрьової, "Коли падають дерева" Марисі Нікітюк, "День Перемоги" Сергія Лозниці, "Чорна течія" Еріка Зонка, "Бергман" Яна Магнуссона, "Чоловік, який вбив Дон Кіхота" Террі Гілліама, "Нас не наздогнати" Марі Мондж.

В рамках події проведуть конференцію на тему "Кіно і глядач: досвід і проблеми кінотеатрів України і країн ЄС" за участі менеджерів української кіноіндустрії та іноземних гостей.

Крім того, відкриється фотовиставка "Тіні забутих кінотеатрів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Позивний Бандерас" є кроком вперед у порівнянні з "Червоним" - кінокритик Олександр Гусєв

З 26 жовтня по 1 листопада у кінотеатрі "Жовтень" відбудеться 2-й Київський тиждень критики. Це міжнародний кінофестиваль, який знайомить українських глядачів з найкращими новими фільмами, обраними професійними українськими кінокритиками.Програма складається з трьох секцій – міжнародної програми, яка включає в себе фестивальні новинки цього року, ретроспективи українського кіно і програми "Бергман: 100" – ретроспективи знакових фільмів Інгмара Бергмана, присвяченій сторіччю з дня народження режисера.

Зараз ви читаєте новину «День арт-кіно Європи: у столиці проведуть одноденний кінофестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі