Ексклюзиви
середа, 22 травня 2013 12:00

"Данія та Азербайджан можуть самі відмовитися від перемоги" - шанси Огнєвич отримати перше місце на Євробаченні

"Данія та Азербайджан можуть самі відмовитися від перемоги" - шанси Огнєвич отримати перше місце на Євробаченні
Фото: Еurovision.tv

На Євробаченні-2013 переможницю з Данії Еммілі де Форест звинуватили у плагіаті, а Азербайджан - в підтасованих голосах. Якщо через скандал країни дискваліфікують, перше місце може дістатися нашій учасниці - Златі Огнєвіч.

"Як би емоційно не хотілося щоб Злата отримала перше місце, шанси рівні нулю, - коментує ситуацію Валід Арфуш, заступник президента Національної телекомпанії. - Це може статися лише в одному випадку - якщо країни самі відмовляться від своїх місць".

"Якщо скандал пошириться по Європі і виконавцям стане незручно - вони можуть сказати, що відмовляються від своїх місць. Але ж ніхто ж не захоче відмовитися від перемоги" - додає Валід Арфуш у коментарі Gazeta.ua.

Данську співачку Еммілі де Форест, яка зайняла на пісенному конкурсі "Євробачення" перше місце, звинувачують у запозиченні музичної теми у групи K-Otic, яка записала в 2002 році композицію "I Surrender".

"Довести, що це справді був плагіат - дуже складний процес. Бо так само можна довести, що це і не плагіат. Музичні професіонали завжди можуть сказати - от початок схожий, але ж закінчується зовсім по-іншому. Тобто це спірне питання і залежить більшою мірою від бажання і совісті самого виконавця. У нас, наприклад, був випадок з Альошею, коли вона перемогла на українському відборі і нас почали звинувачувати в плагіаті. Ми добровільно змінили пісню, щоб не їхати на конкурс зі скандалом" - пояснює Валід Арфуш.

В історії конкурсу "Євробачення" не було такого, щоб учасників дискваліфіковували. "Європейський мовний союз дуже консервативна організація. Вони не люблять ні скандалів, ні змінювати свої правила" - додав Валід Арфуш.

На конкурсі представниця України Злата Огнєвич з піснею "Gravity" зайняла третє місце. У голосуванні вона набрала - 214 балів.

Зараз ви читаєте новину «"Данія та Азербайджан можуть самі відмовитися від перемоги" - шанси Огнєвич отримати перше місце на Євробаченні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі