середа, 22 травня 2013 10:58

Злата Огнєвич може стати переможницею Євробачення, якщо Данію та Азербайджан дискваліфікують через скандал

Злата Огнєвич може стати переможницею Євробачення, якщо Данію та Азербайджан дискваліфікують через скандал
Фото: jetsetter.ua

Переможницю з Данії Еммілі де Форест звинуватили у плагіаті, а Азербайджан - в підтасованих голосах. Експерти кажуть, якщо скандал набере обертів, "золотий" і "срібний" призери можуть відмовитися від перемоги, а почесне перше місце по праву перейде нашій Златі Огневич, пише газета "Сегодня".

Переможницю з Данії Емілі де Форест звинуватили в плагіаті. Голландські журналісти знайшли схожість "Teardrops" з піснею "I surrender" голландської групи K-Otic 11-річної давнини. Поки ні Європейський мовний союз, ні керівництво "Євробачення", ні сама Еммілі де Форест і її продюсери скандал не коментують.

Українські ж експерти вважають, що Еммілі загрожує дискваліфікація. "Це конкретний плагіат і пряме порушення статуту конкурсу. Мелодії куплету і приспівів двох пісень практично збігаються. Пул мовних компаній і Європейський мовний союз повинні відреагувати", - вважає продюсер Альоші Вадим Лисиця.

Не оминув стороною скандал і Азербайджан, чий конкурсант Фарід Мамедов зайняв друге місце, випередивши нас на 20 очок: литовські журналісти викрили країну в голосуванні з проплачених номерів (азербайджанці голосували з Литви за свою країну).

Крім того, претензії є і у Росії. Під час зустрічі зі своїм азербайджанським колегою Ельмаром Мамедьяровим, глава російського МЗС Сергій Лавров зажадав розібратися з підрахунком.

Якщо скандал набере обертів, то наша Злата Огневич цілком може отримати перше місце. "Якщо Еммілі де Форест і Фарід Мамедов відмовляться від переможних місць через скандали, тоді "золото" перейде до наступного по черзі конкурсанта. Правда, ще нікого ніколи не дискваліфіковували", - каже організатор національного відбору на "Євробачення" в Україні Валід Арфуш.

А от сама Злата Огневич вважає, що: "Вже все здійснилося, потрібно це прийняти".

Зараз ви читаєте новину «Злата Огнєвич може стати переможницею Євробачення, якщо Данію та Азербайджан дискваліфікують через скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі