вівторок, 21 травня 2013 18:23

Євробачення-2013: Азербайджан звинуватили у шахрайстві

Євробачення-2013: Азербайджан звинуватили у шахрайстві
Фарід Мамедов Фото: glavnoe.ua

Твердження, що голосування на Євробаченні-2013 політизоване, лунають відтоді, як був створений цей конкурс, пише іспанська газета El Mundo.

"Коли до заходу приєдналися країни Східної Європи, це відчуття посилилося. Тепер же дійшло до звинувачень у шахрайстві", - зазначає видання, пояснюючи, що ці звинувачення з'явилися в пресі Литви.

Азербайджан дуже серйозно ставиться до Євробачення і вкладає у своїх конкурсантів великі гроші. Азербайджанські артисти кілька років піднімалися на верхні щаблі в конкурсі, а в 2011 році перемогли. Підозри, що голоси глядачів здобуваються нечесним шляхом, висловлювалися і раніше.

Литовська газета 15min.lt стверджує, що двоє чоловіків, які говорили російською, за кілька годин до фіналу Євробачення пропонували оплачені sim-картки, щоб люди подавали за Азербайджан якомога більше голосів в обмін на винагороду у 20 євро.

Журналісти видання оприлюднили відео підкупу. Вони стверджують: "російськомовні" хвалилися, що купили голоси майже у всіх країнах, де населення мляво бере участь у голосуванні.

Нагадаємо, Азербайджан несподівано для багатьох посів на Євробаченні-2013 друге місце. Боротьба за "срібло" тривала між Фарідом Мамедовим і українкою Златою Огнєвіч до останнього. Букмекери прогнозували, що перше місце займе Данія, друге - Україна, третє - Росія. Азербайджан не вказували навіть у першій п'ятірці претендентів на перемогу.

Зараз ви читаєте новину «Євробачення-2013: Азербайджан звинуватили у шахрайстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі