вівторок, 11 квітня 2017 15:51

"ДахаБраха" представить Україну на одному з найбільших фестивалів Європи

"ДахаБраха" представить Україну на одному з найбільших фестивалів Європи
У творчому доробку гурту "ДахаБраха" 6 студійних альбомів. Фото: Cultprostir

Український етно-хаус гурт "ДахаБраха" втретє представлять нашу країну на головній сцені фестивалю Sziget в угорському Будапешті. На сцену фестивалю вийдуть найкращі виконавці, які виступали за всі роки існування Sziget. Серед них: "Ленинград", Kasabian та The Killers. Сцену створять із нагоди 25-річчя фестивалю.

Пісні "ДахиБрахи" - сучасне переосмислення українських народних пісень. Це мікс жанрів мінімалізму, хіп-хопу, соулу і блюзу.

"Гурт "ДахаБраха" настільки український, що через своє коріння стає зрозумілий решті світу. Тому що фолк у цілому подібний всюди", - говорить головний редактор музичного порталу ive.karabas.com Ігор Панасов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Учасник Євробачення допоміг записати альбом молодій групі з Харкова

"ДахаБраха" - український музичний етно-гурт. Його створив художній керівник театру "Дах" Владислав Троїцькій. Назву гурту, за словами учасників, склали зі староукраїнських слів "давати" та "брати". У 2006 році вийшов дебютний альбом гурту - "На добраніч". В творчому багажі колективу 6 студійних альбомів. Разом з переможницею Євробачення- 2016 Джамалою, колектив записав спільну пісню під назвою "Заманили", яка народилась у результаті спільного 6-годинного джему музикантів.

Зараз ви читаєте новину «"ДахаБраха" представить Україну на одному з найбільших фестивалів Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі