четвер, 29 серпня 2013 09:04

Чотири фантастичні романи напишуть за подіями найкасовішого фільму усіх часів

Чотири фантастичні романи напишуть за подіями найкасовішого фільму усіх часів

Режисер Джеймс Кемерон вибрав письменника-фантаста Стівена Чарльза Гулда в якості автора книг, події яких розгортатимуться у всесвіті фільму "Аватар". Режисер замовив письменнику чотири романи. Коли саме будуть готові книги, не уточнюється.

"Стівен Гулд - один з найяскравіших представників сучасної наукової фантастики. Мене вражають метафори і образи, які він створює у своїх творах" , - прокоментував свій вибір режисер. Гулд відомий як автор книги "Телепорт" . Вона лягла в основу однойменного фільму, що вийшов в 2008 році. Всього він написав дев'ять романів.

Плани створити роман із всесвітом "Аватара" з'явилися в 2010 році , коли фільм був ще в прокаті. Тоді Кемерон мав намір самостійно написати книгу.

На основі " Аватара" раніше вже були випущені кілька книг і альбомів. Однак ці роботи не є художніми творами. У них або детально описуються персонажі фільму і вигадана планета Пандора, або розповідається про процес зйомок.

"Аватар" вийшов на екрани в 2009 році і зібрав у прокаті більше 2,7 мільярдів доларів США, і в результаті став найкасовішим фільмом за всю історію кінематографа. У плани Кемерона входить зйомки ще трьох частин картини, найближча з яких повинна вийти в 2016 році.

Зараз ви читаєте новину «Чотири фантастичні романи напишуть за подіями найкасовішого фільму усіх часів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі