четвер, 13 червня 2013 17:01

Месники, Залізна людина та Темний лицар - визначили найприбутковіших супергероїв у фільмах

Месники, Залізна людина та Темний лицар - визначили найприбутковіших супергероїв у фільмах
Кадр з фільму "Месники"

Фільми, засновані на коміксах Marvel, заробляють у США на 47 відсотків більше, ніж екранізації графічних новел DC. Такі результати дослідження, проведеного Полом Суіні, аналітиком Bloomberg Industries.

При підрахунку враховувалися 28 фільмів Marvel, що вийшли після 1998 року (першим з них став випущений в серпні 1998-го вампірський бойовик "Блейд"), і 23 стрічки про героїв коміксів DC, починаючи з "Супермена" 1978 року. З'ясувалося, що картина Marvel заробляє в середньому 190 мільйонів доларів США. Середні збори фільму про персонажа з коміксів DC складають 129 мільйонів доларів.

У першу десятку найкасовіших кінофільмів всіх часів входять одразу дві стрічки Marvel і всього одна картина за мотивами коміксів DC. Марвеловскі "Месники" ("The Avengers") заробили у прокаті понад 1,51 мільярда доларів США і зараз займають у списку третій рядок (картину випереджають тільки дві стрічки Джеймса Кемерона - "Аватар" і "Титанік"). "Залізна людина 3", також знятий студією Marvel, заробив близько 1,2 мільярда доларів США і знаходиться на п'ятому місці.

Стрічка про героя DC Бетмена - "Темний лицар: Відродження легенди" заробила в світовому прокаті 1,08 мільярда доларів США, що дозволило їй піднятися до дев'ятої позиції в переліку найбільш касових фільмів.

Останньою завершеною стрічкою за мотивами коміксів DC є "Людина зі сталі". Фільм, в якому роль Супермена виконує Генрі Кевілл, вийде в широкий прокат в червні 2013-го. Бюджет "Людини зі сталі" склав 225 мільйонів доларів.

Студія Marvel готує до випуску відразу кілька фільмів. Зокрема, тільки на цей рік заплановані прем'єри стрічок "Росомаха: Безсмертний" і "Тор 2: Царство темряви".

Зараз ви читаєте новину «Месники, Залізна людина та Темний лицар - визначили найприбутковіших супергероїв у фільмах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі