Ексклюзиви
понеділок, 10 червня 2013 10:11

Головну нагороду "Кінотавра" отримав фільм "Географ глобус пропив"

Головну нагороду "Кінотавра" отримав фільм "Географ глобус пропив"
Кадр з фільму "Географ глобус пропив"

Головний приз фестивалю "Кінотавр" отримав фільм Олександра Велединського "Географ глобус пропив", знятий за мотивами однойменного роману Олексія Іванова.

Приз за кращу режисуру отримав Віталій Манський за документальний фільм "Труба" про людей, що живуть уздовж газопроводу Уренгой - Помари - Ужгород. Дипломами Гільдії кінознавців і кінокритиків відзначені "Інтимні місця" Олексія Чупова і Наташі Меркулової і "Небесні дружини лугових марі" Олексія Федорченка. Останній фільм також отримав приз за кращий сценарій.

Кращим виконавцем чоловічої ролі журі на чолі з Олександром Міттою визнало Костянтина Хабенського ("Географ глобус пропив"), а приз за кращу жіночу роль отримала Юлія Ауг ("Інтимні місця").

Фільм "Географ глобус пропив" розповідає про життя пермяка Віктора Служкіна, який зловживає алкоголем і влаштувався на роботу в школу. Спочатку його стосунки з учнями складаються не кращим чином, проте згодом вони переймаються взаємною симпатією. На тлі основної сюжетної лінії показані також не менш складні відносини головного героя з друзями та родиною.

Усього в конкурсній програмі фестивалю взяли участь 12 фільмів. Крім уже перерахованих серед них були "Віддати кінці" Таїсії Ігуменцевої, "Спрага" Дмитра Тюріна, "Сором" Юсупа Разикова, "Іван син Аміра" Максима Панфілова, "Діалоги" Іри Волкової, "Майор" Юрія Бикова, "В очікуванні моря" Бахтієра Худойназарова і "Рознощик" Андрія Стемпковського.

Зараз ви читаєте новину «Головну нагороду "Кінотавра" отримав фільм "Географ глобус пропив"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі