четвер, 16 травня 2013 09:18

В Індії знімуть 5000-серійний фільм про життя богів

  Паршурама
Паршурама

Найближчим часом індійська кіностудія Someshwar Productions розпочне зйомки 5000-серійного фільму, присвяченого життю Парашурами, одного із земних втілень індуїстського бога Вішну. Про це повідомляє The Indian Express.

Прем'єра серіалу відбудеться 3 листопада 2013 року. У цей день в Індії буде відзначатися головне індуїстське свято Дівалі, присвячене земним втіленням Вішну, коли індійці запалюють гірлянди і ставлять на вулицях свічки, вітаючи таким чином Раму, який повернувся після здійснення подвигів.

Як йдеться в повідомленні, перед зйомками кінематографісти провели ретельне дослідження життя боголюдини, факти якої викладені в Махабхараті, Рамаяні, Пуранах та інших релігійних і епічних текстах індуїзму.

Парашурама - шосте земне втілення Вішну. На відміну від інших аватарів бога, якими Вішну проясняв сенс створення Землі, життя і першолюдини, з'явившись в образі Парашурами він явив акт створення божественного порядку. Парашурама визволив варну жерців-брахманів від несправедливої ??тиранії воїнів-кшатріїв. У подарунок від Шиви він отримав бойову сокиру, що стала його символом і усталеним атрибутом на священних зображеннях. Цією сокирою він, за легендою, 21 раз знищив всіх кшатріїв на землі в якості акту відплати за скоєні ними святотатства. Зробивши всі ці вбивства, він виконав спокутні ритуали, залишив завойовані ним у походах землі мудрецю Кашьяпі, і став відлюдником. До кінця життя він робив покаяння на священній горі Мандара, лише одного разу знову взявшись за зброю - коли передав лук Вішну Рамі, сьомому аватару бога-хранителя світобудови.

Зйомки серіалу пройдуть на заході Індії біля міста Тхане, штат Махараштра, в 40 кілометрах від Мумбаї, де розташовано більшість кіностудій Боллівуду.

Індія знаходиться на першому місці в світі за кількістю фільмів, що знімаються, випускаючи щороку більше тисячі картин, при цьому бюджети кожного фільму рідко досягають значень голлівудського кіно.

Одним з найдорожчих фільмів Індії за останні роки стала науково-фантастична стрічка "Ра-ван", чий бюджет, за оцінками, склав близько 24 мільйонів доларів. Картину показували в багатьох країнах, в тому числі, у Великобританії та Росії. Примітно, що в "Ра-вані" є безліч алюзій до тексту Рамаяни.

Зараз ви читаєте новину «В Індії знімуть 5000-серійний фільм про життя богів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі