середа, 17 липня 2013 12:12

Чим загрожує любов у Румунії - Фредерік Бонд про фільм "Закохатися до смерті"
5

Кадр з фільму
Кадр з фільму
Кадр з фільму
Кадр з фільму
Фредерік Бонд

Чарлі Кантрімен закохується у чарівну румунку і хоче підкорити її будь-якою ціною. 24-річного хлопця, який містичним чином потрапив у Бухарест і зустрів там свою любов, у картині зіграв американський актор Шайа ЛаБаф ("Трансформери", "Параноя").

Образ героя несподівано нагадав Чарлі Чапліна, що, за словами режисера Фредеріка Бонда, вийшло досить несвідомо. Чарлі Кантрімен – безшабашний, романтичний. А сам фільм розвивається на поєднанні комічного і жорстокого.

- Історія Чарлі Кантрімена напрочуд романтична, зі стандартним щасливим кінцем. Чому вибрали саме такий сценарій?

- Я бачу себе романтиком, оптимістом. Стільки печального зараз в сучасних фільмів, тому зосередився на історії зі щасливим кінцем. Не знаю чи буду я використовувати стільки романтизму в наступному своєму проекті, але в цьому фільмі я хотів показати увесь романтизм і безшабашність головного героя - те, як він діяв керуючись лише власними інстинктами і серцем.

- І все таки в чому незвичність цієї універсальної історії?

- Так, ми використали універсальну тему. Але додали їй нових відтінків. Поєднали трагедію, жарти, розмови з померлими, кохання та гумор, смерть. Головний персонаж Чарлі не схожий на типового американського мачо, він - м'якуватий, милий. В той же час наш жіночий персонаж як міцний горішок з романтичними нотками.

- Як вам вдалося залучити такий зірковий склад акторів до свого першого фільму? Адже тут зіграли і Шайа ЛаБаф, і Тіль Швайгерр, Руперта Грін, Мадс Міккельсен...

- Думаю уся річ в сценарії, бо він справді захоплюючий. Актори віддавалися наповну. Не відразу правда вдалося вибрати актора на головну роль. Після того як Шайа ЛаБаф відмовився від проекту, сценарій запропонували Заку Ефрону. Але Шайа все таки повернувся до фільму.

- По суті тон фільму задає уся безшабашність персонажа Шайя ЛаБафа. Як він втілювався в образ бунтівного романтика?

- Він приїхав в Бухарест без нічого - без багажу, мобільного телефону. Знімався в тому ж одязі. Попередньо навіть розлучився зі своєю дівчиною. Я дивуюся як він не продав свій будинок. Він просто прийшов і сказав - "Все. Тепер я Чарлі". Він надзвичайно емоційний. І ці зйомки його справді емоційно виснажили. У фільмі мені було важливим показати лінію насилля і смерті, щоб розкрити усю безшабашність героя. Наскільки він готовий був ризикувати і ставити своє життя на кін. Показати його переродження і як він завдяки коханню переходить на новий рівень.

"Закохатися до смерті" - дебют Фредеріка Бонда в повнометражному кіно. До цього він працював над кліпами (його найзнаменитіша робота музичне відео на хіт Bodyrock музиканта MOBY) та рекламними роликами.

Зараз ви читаєте новину «Чим загрожує любов у Румунії - Фредерік Бонд про фільм "Закохатися до смерті" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі