понеділок, 15 липня 2013 17:36

Фільм про хлопця, який здатен на все заради кохання, відкрив міжнародний конкурс ОМКФ
5

Фото: Фото: Ольга Каменєва

Першою стрічкою у Міжнародному конкурсі Одеського кінофестивалю показали дебютну роботу Фредеріка Бонда "Закохатися до смерті".

Події фільму відбуваються в столиці Румунії Бухаресті. Чарлі Кантрімен закохується у чарівну румунку і хоче підкорити її будь-якою ціною.

"Власне цей фільм ми першим відібрали для міжнародного змагання. Сподобався тим, що по відчуттям це молоде атмосферне щире кіно з безумовним домінуванням формою над змістом" - розповідає Алік Шпилюк, програмний директор Одеського фестивалю.

"Закохатися до смерті" - повнометражний дебют Бонда, який до цього знімав кліпи, відеоролики та короткометражні картини. Тому і ця робота вийшла надзвичайно динамічною.

24-річного хлопця, який містичним чином потрапив у Бухарест і зустрів там свою любов, у картині зіграв американський актор Шайа ЛаБаф ("Трансформери", "Параноя"). Образ героя несподівано нагадав Чарлі Чапліна, що, за словами режисера, вийшло досить несвідомо. Чарлі Кантрімен – безшабашний, романтичний. А сам фільм розвивається на поєднанні комічного і жорстокого.

"У фільмі мені було важливим показати лінію насилля і смерті, щоб розкрити усю безшабашність героя. Наскільки він готовий був ризикувати і ставити своє життя на кін. Показати його переродження і як він завдяки кохання переходить на новий рівень" - розповідає режисер картини Фредерік Бонд.

Також до фільму залучили інших відомих акторів – Тіля Швайгера, Руперта Гріна, Мадса Міккельсена. Які за словами продюсера стрічки Ніколя Картьє також мають посприяти успішності прокату фільму.

"Уперше стрічку показали в Берліні на фестивалі. У прокат в США вийде в листопаді, а у вересні – у Франції. До того ж ці актори зараз приймають участь у відомому шоу на телебаченні, що має популярність не лише в Європі, але й в Росії" - поділився Ніколас Картьє.

12 стрічок змагається у Міжнародному конкурсі Одеського кінофестивалю, який триватиме до 20 липня 2013. За традицією, головний приз - "Золотий" Дюк за кращий фільм Міжнародної конкурсної програми - вручать за результатами глядацького голосування.

 

 

Зараз ви читаєте новину «Фільм про хлопця, який здатен на все заради кохання, відкрив міжнародний конкурс ОМКФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі