пʼятниця, 26 квітня 2013 11:24

Одеський кінофестиваль покаже три найочікуваніші прем'єри року від іменитих режисерів
5

Всього 17
Стокер
Стокер
Найкраща пропозиція
Найкраща пропозиція

Традиційно у позаконкурсній секції "Гала-прем'єри" Одеського кінофестивалю показують найочікуваніші прем'єри року. Цього разу у програмі - новий фільм Франсуа Озона "Всього 17", номінований на Золоту пальмову гілку Канського кінофестивалю, англомовний дебют "Стокер" корейського режисера Пак Чхан Ука, а також остання картина Джузеппе Торнаторе "Найкраща пропозиція".

Франсуа Озон зняв французьке кіно. Його психологічна мелодрама про чуттєву 17-річну француженку, яка шукає саму себе і звісно ж кохання. Вона пізнає, що таке любов, що таке пристрасть і що таке страждання. У одній з головних ролей "Всього 17" з'явиться Шарлотта Ремплінг, вже знімалася у режисера у фільмі "Басейн" і удостоєна за цю роль премії Європейської кіноакадемії.

Доволі несподівана історія кохання у детективному триллері "Найкраща пропозиція" Джузеппе Торнаторе. До успішного власника аукціонного дому приходить таємнича жінка, яка хоче продати велику антикварну колекцію померлої тітки. У центрі італо-німецького фільму справді зірковий склад акторів - австралієць Джеффрі Раш ("Король говорить"), британець Дональд Сазерленд ("Гордість і упередження") та муза Йоса Стеллінга - Сільвія Хос, яка виконала роль прекрасної незнайомки.

Фільм "Стокер" (Stoker) - голівудський дебют одного з талановитих кінематографістів останніх років, лауреата Великого призу журі Каннського кінофестивалю за фільм "Олдбой" - корейського режисера Пак Чхан Ука. Міа Васиковська грає дівчину на ім'я Індія, батько якої несподівано й загадково гине. Вони з матір'ю (Ніколь Кідман), яка недолюблює доньку, залишаються вдвох. Саме мати приводить в дім підозрілого незнайомця, який нібито просто хоче турбуватися про них. Індія хоче вивести незнайомця на чисту воду.

Четвертий Одеський кінофестиваль відбудеться 12-20 липня.

Зараз ви читаєте новину «Одеський кінофестиваль покаже три найочікуваніші прем'єри року від іменитих режисерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі