пʼятниця, 26 квітня 2013 10:38

"Самогубство - не для панків" - огляд кінопрем'єр 26 квітня

"Самогубство - не для панків" - огляд кінопрем'єр 26 квітня
Кадр з фільму "Велика вечірка". Фото: kinopoisk.ru

На перший погляд більшість прем'єр цього тижня – дійсно цікаві фільми. Однак в результаті вони сподобаються багато не всім…

В синопсисі ледь не до кожної кінопрем'єри оперує слово "підступний". У всіх головних героїв цих стрічок знаходиться друг, який в результаті обертається затятим ворогом. Що ж, можу лише застерегти вас, любі глядачі, від того, щоб вподобаний вами фільм з цієї підбірки не виявився "підступним ворогом", який зіпсує похід в кіно.

В домі

"Ти хотів навчити його літературі, проте саме він дав тобі справжній урок" - говорять шкільному вчителю літератури про його талановитого учня.

Одного дня шкільний вчитель отримує від одного зі своїх учнів твір на тему "Як я провів вихідні". На відміну від безграмотної писанини його однокласників, цей твір відрізнявся красномовством, стилем та цікавим сюжетом. З часом вчитель запрошує цього хлопця на додаткові заняття з літератури, щоб розвинути його вміння. В якості теми для написання нових творів учень обирає життя родини свого однокласника. Та в певний момент хлопець перетворюється з сором'язливого спостерігача на одного з героїв цього твору…

"Фінал настільки відкритий, що глядачі, власне, як і один з головних героїв, просто не захочуть, щоб ця історія закінчувалась" - Los Angeles Times.

Кров'ю і потом

"Ми – чарівники в ремонті пенісів" - підморгує медсестра одному з атлетів, який через стероїди став імпотентом.

Двоє бодібілдерів з Майамі вирішують викрасти людину з ціллю подальшого викупу. Однак їх підступний план ламається і все йде шкереберть. Тож брак грошей їм не вдається компенсувати своїми злодійськими намірами. З цього моменту їх життя переповняється перегонами, вибухами, стрільбою та чорним гумором. Адже вони тепер мають справу водночас з мафією та поліцією.

"На подібні фільми завжди є попит, адже вони є прикладом бездумної розваги. Я не маю на увазі те, що фільм поганий. Просто режисер Майкл Бей довів ледарський перегляд до бездоганності" - Cinemablend.

Велика вечірка

"Самогубство – не для панків" - говорить головний герой, що називає себе найстарішим в Європі панком з собакою.

Стрічка розповідає про двох абсолютно несхожих один на одного рідних братів. Один - Нот - вештається біля супермаркету в надії, що хтось пригостить його цигаркою, йогуртом чи собачим кормом. Його брат - стриманий і консервативний Жан-Пьер – працює продавцем матраців. Та одного дня його звільняють. Через свій відчай він вирішує стати таким як і його брат – панком. Разом вони спробують провести революцію проти споживацького суспільства.

"Ця анархічна і весела комедія переповнена клоунським гумором" - Сine-vue.

Роботодавець

"Я терпляча людина, проте краще не випробовувати моє терпіння" - говорить один з героїв, яких закрили в бункері після співбесіди для прийому на роботу.

П'ятеро кандидатів проходять співбесіду на привабливу вакансію. Загадковий роботодавець, який представляє досить таємничу компанію, перетворює спілкування з кожним кандидатом на психотерапевтичний сеанс. По закінченні всі ці люди потрапляють в закрите приміщення, де за ними ведеться відео спостереження. За задумом підступного роботодавця – роботу отримає саме той, кому вдасться вийти з цієї кімнати живим.

"Фільм має свій оригінальний стиль. Гадаю, варто поаплодувати авторам цієї стрічки за те, що вони відважились зняти хорор, який побудовано на розвиткові персонажів. І не важливо, що задум спрацював далеко не на всі 100%" - ScreenPicks.

Стеження

"Здається, що це все правда, проте почалось це уві сні" - говорить головна героїня.

Під час написання сценарію для нової театральної постановки, драматург розуміє, що в її голові відбувається щось неладне. Жінці здається, що за нею почав спостерігати загадковий чоловік. Що це: хвороба свідомості чи чийсь підступний задум? Та незважаючи на цю фобію, жінці все ж таки доведеться закінчити свій твір.

"Виконавиця головної ролі, Вайнона Райдер, виглядає тут дійсно вражаюче. Вона дуже переконливо зіграла жінку, яка втрачає контроль над реальністю. Та крім її акторської гри фільм більше нічим не вражає" - DVD Verdict.

Дуже страшне кіно 5

"Час для балету, сучки!" - викрикує одна з головних героїнь цієї шаленої комедії.

Молоде подружжя помічає якісь містичні речі, коли переїздить в новий будинок зі своїм немовлям. В той же час у них починаються проблеми на роботі та в сімейному житті. Встановивши камери спостереження, вони намагаються відзняти загадкових привидів. Однак в результаті до їх об'єктивів потрапляє багато шалених жартів та приколів.

"У стрічці немає жодного пристойного жарту. Це просто гидота в порівнянні з іншими стрічками франшизи" - Empire Magazine.

Риф 3D

"Не шукай проблеми на свій плавник" - говорять головному героєві, котрий незважаючи на це прагне розпочати пригоди.

Маленька рибка на ім'я Пай мешкає в кораловому рифі неподалік від базування злісних акул. Пай намагається переконати всіх, що необхідно готуватись до нападу хижаків та будувати укріплення. Проте її ніхто не слухає. Не вдається привернути увагу до себе навіть коли вона організовує заняття з самооборони. Замість цього місцеві жителі йдуть на циркове шоу, яке організовує підступний засланець від акул. Та чи вдасться Паю врятувати своїх близьких та рідних…

"Цільова аудиторія картини – школярі та дошколята. Їх ця анімація не розчарує. Водні краєвиди тут створені з любов'ю, а динамічний сюжет продумано до дрібниць. Проте дорослі глядачі не втримаються від порівняння цієї картини з творами Pixar. Поряд з останніми "Риф 3D" безумовно багато в чому програє" - The National.

Зараз ви читаєте новину «"Самогубство - не для панків" - огляд кінопрем'єр 26 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі