четвер, 25 квітня 2013 13:20

Фестиваль голландського кіно привіз в Україну претендентів на "Оскар" та провокативну документалку про двох 69-річних повій
15

Галченя
Галченя
Галченя
Лотос
Лотос

Сьогодні, 25 квітня, починається фестиваль голландського кіно. Покажуть стрічки про дружбу хлопчика з галченям, документалки про найстарших повій Кварталу червоних ліхтарів у Амстердамі та легендарний клуб "Paradiso".

У стрічці "Лотос" протягом 24-х годин камера режисерки відстежує життя кількох людей у бурхливому мегаполісі. А "Ефект доміно", ще однієї жінки-режисера (номінант на "Оскар" як "Найкращий фільм іноземною мовою") знятий за мотивами твору "Три сестри" Чехова.

Галченя

Це історія Джека та 10-річного Йойо. Одного разу до хлопчика на підвіконня прилетіло галчення. Йойо називає птаха Джеком і наперекір сварливому батькові піклується про нового друга.

Стрічка Боудевейна Кооле була претендентом на "Оскар" від Нідерландів і отримала дві нагороди за найкращий дебют на Берлінале. Це історія про першу справжню дружбу і про найщиріші дитячі бажання.

Знайомство з Фоккенами

69-річні Луїза та Мартіна Фоккени - близнюки. Впродовж 40-а років вони працювали проститутками в Амстердамі. Спершу мали сутенерів, а потім заснували й власний бордель та відкрили першу в світі неформальну профспілку для проституток.

Режисери Ґабріель Проваас та Роб Шрьодер дають глядачеві колоритний погляд на бізнес цих двох життєрадісних жінок і власне розповідають чим жив Квартал червоних ліхтарів у Амстердамі останні півстоліття.

Paradiso

Ще один документальний фільм, у якому десятки легендарних музикантів - Іґґі Поп, Курт Кобейн - виступають в амстердамському клубі "Paradiso". Режисери використали унікальні архівні зйомки, які починаються від гримерки музикантів до драйовової сцени.

Традиційно усі фільми показують мовою оригіналу з українськими субтитрами. Триватиме фестиваль до 30 квітня у кінотеатрі "Київ". Після сеансів у Києві "Летючий голландець" пройде у Львові, Одесі та Харкові.

Зараз ви читаєте новину «Фестиваль голландського кіно привіз в Україну претендентів на "Оскар" та провокативну документалку про двох 69-річних повій ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі