четвер, 25 квітня 2013 12:03

У Німеччині зняли фільм, в якому нацисти рятують єврейську дівчинку від українців

У Німеччині зняли фільм, в якому нацисти рятують єврейську дівчинку від українців
Кадр з фільму. Фото: tsn.ua

У Німеччині вийшов фільм під назвою "Наші матері, наші батьки", в якому показано, як нацисти рятують єврейську дівчинку від жорстоких українських поліцаїв, повідомляє ТСН.

Дія розгортається в окупованому Смоленську, в якому СС проводить операції проти євреїв. Однак побиття та арешт проводять поліцаї з жовто-блакитними стрічками на руці, озброєні палицями. При цьому солдати СС просто стоять осторонь і дивляться на процес.

"Там же діти! Вони не можуть вбивати цивільних", - переживає один із солдатів нацистського вермахту, який є героєм кінофільму. Коли бородатий українець хватає маленьку дівчинку, яка намагається втекти від розправи, німецький солдат націлює на нього рушницю і вимагає відпустити її.

У кінці-кінців дівчинку вбиває командир дивізії СС, який наполягає, що вона "це не громадянська, а єврейка".

Гірше українців у фільмі показали польських солдатів "Армії крайової", які, відповідно до сюжету, затяті антисеміти. Така ілюстрація викликала обурення у Польщі. Видання Super Express у відповідь на фільм написало: "Німці! Голокост - це ваших рук справа!". У статті підкреслюють, що Німеччина намагається "експортувати свою ганьбу".

Польський посол у Німеччині Єжи Марганські надіслав телеканалу ZDF, який зняв фільм, лист з протестом і критикою стрічки, в якій поляки показані у негативному світлі.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині зняли фільм, в якому нацисти рятують єврейську дівчинку від українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

84

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі