понеділок, 15 липня 2013 17:05

Гоша Куценко та Ірина Апексимова зіграли в правду – в Одесі почався тиждень російського кіно
13

Фото: Фото: Ольга Каменєва

Картина Віктора Шамірова "Гра в правду" стала фільмом-відкриттям традиційної секції Одеського кінофестивалю "Тиждень російського кіно".

Кінострічка розповідає про трьох колишніх однокурсників під 40, які збираються на квартирі потеревенити під горілочку і згадати юність. Запрошують у гості зірку їхнього курсу Майю, в яку були закохані усі троє. Рятуючись від незручності вони грають у правду – вирішують правдиво відповідати на будь-які питання один одного.

"Є дві правди - про самого себе і правда про інших. Людина перш за все має бути чесна сама перед собою, а та правда, яку совість дозволить розказувати їй по відношенню до інших, нехай буде на його совісті" - каже Гоша Куценко.

Представляти фільм на Одеському кінофестивалі актор приїхав разом з Іриною Апексимовою. Перед показом вони пройшли червоною доріжкою біля Фестивального палацу.

Ірина Апексимова, яка зіграла Майю, поділилася з глядачами особистими спогадами: "Багато хорошого починається на цій сцені, я дебютувала тут і моє життя та кар'єра непогано склалися. Я бажаю цьому фільму, щоб з ним все сталося не гірше, ніж в моєму житті".

"Картина про те як романтичні ілюзії перериваються і як вони відроджуються. Фільм закінчується реплікою "Вірю я" - це чути спів Агузарової. Саме вона підказує, що колись ці люди жили в романтичній казці, потім вона стала жорсткою людською драмою. Ми всі колись кимось хотіли стали" - розповідає про стрічку Гоша Куценко.

"За основу взяли французьку п'єсу Філіпа Лелуша. Це кістяк сюжету, а всі слова написали хлопці. Над картиною Віктор Шаміров працював чотири роки" - розповів продюсер Андрій Новиков, який також представляє на фестивалі "Тиждень російського кіно". Стрічку Віктора Шамірова спродюсував Тимур Бекмамбетов.

Усі події у фільмі відбуваються в межах однієї квартири, одного дворика, прототип якого режисер підгледів в Ростові-на-Дону. Грають лише чотири актори.

У рамках "Тижня російського кіно", на ОМКФ також покажуть картини "В очікуванні моря", режисера Бахтіяра Худойназарова, "Довге щасливе життя" Бориса Хлєбнікова, "Майор" Юрія Бикова, "Небесні дружини лугових марі" Олексія Федорченко, "Поки ще жива "Олександра Атанесяна та фільм "Труба" режисера Віталія Манського.

Зараз ви читаєте новину «Гоша Куценко та Ірина Апексимова зіграли в правду – в Одесі почався тиждень російського кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі