пʼятниця, 21 червня 2013 13:22

На тижні російського кіно в Одесі покажуть останній фільм з Андрієм Паніним
6

Поки ще жива
В очікуванні моря
Майор
Труба
Гра в правду

Сім новинок російського кінематографу покажуть на четвертому Одеському кінофестивалі.

Відкриє секцію "Тиждень російського кіно" - "Гра в правду" Віктора Шамірова про трьох сорокарічних друзів-однокурсників та зірку їхнього університету Майю, у яку всі були закохані 20 років тому. Зібравшись одним вечором у квартирі усі четверо грають у відверту гру в правду. Картину на фестивалі представлять продюсер Тимур Бекмамбетов, а також виконавець однієї з головних ролей і співпродюсер - Гоша Куценко.

Призер багатьох міжнародних фестивалів режисер-документаліст Віталій Манський представить у Одесі свій фільм "Труба". Це спостереження за життям простих людей, які живуть біля газопроводу "Західна Сибір - Західна Європа". Про два кінці цієї труби, а точніше - про дві крайності.

Також покажуть і кримінальну драму "Поки ще жива" Олександра Атанесяна. Одну зі своїх останніх ролей у цій стрічці виконав загиблий Андрій Панін. Фільм - російська версія історії про "чорну вдову". Поліна помстилася за смерть чоловіка - вбила двох злодіїв у законі. І тепер вона - мішень для тих же злодіїв. Дівчині допомагає випадковий знайомий, одеський музикант, який закохується в неї з першого погляду.

У секції російських фільмів покажуть і фільм-календар з новел - "Небесні дружини лугових марі" Олексія Федорченко про життя 22-х марійських жінок. І філософську роботу Бахтіяра Худойназарова "В очікуванні моря" - про капітана Марата, який лишився всього під час нищівного шторму. І кримінальну драму "Майор" Юрія Бикова про чоловіка, який збиває машиною насмерть хлопчика на пішохідному переході і вирішує для себе: сісти у в'язницю чи бути на свободі, адже він саме їде до дружини, яка народжує.

Крім того, сучасний російський кінематограф представлений у міжнародній конкурсній програмі фільмом-переможцем "Кінотавра" "Географ глобус пропив" Олександра Велединського і в секції "Гала-прем'єри" картиною Йоса Стеллінга "Дівчина і смерть".

Триватиме Одеский кінофестиваль з 12 по 26 липня. Фільми показуватимуть у фестивальному палаці, центрі "Родина", кінотеатрі "Сінема-сіті" та залі ""U-Сінема". Також будуть покази просто неба на Потьомкінських сходах та Ланжеронівському узвозі.

Зараз ви читаєте новину «На тижні російського кіно в Одесі покажуть останній фільм з Андрієм Паніним ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі